DE STIUTINEDITLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASOCIALSTIRI

Idee inedită a unei profesoare în plină pandemie! Și-a mutat clasa in aer liber! | DeStiut.ro

Idee inedită a unei profesoare în plină pandemie! Și-a mutat clasa in aer liber!Credit: Loren Holmes / ADN

Când a lovit pandemia, Donna Levesque, profesoară la școala elementară Anchorage și-a mutat sala de clasă în aer liber. Donna Levesque și-a început clasa a III-a și a IV-a, așa cum o face în majoritatea zilelor, conducându-i într-un cântec. Elevii au întins brațele și au cântat printre măștile pe care s-au obișnuit să le poarte de la începutul pandemiei. Respirația lor era vizibilă în aerul rece, dar nimeni nu se plângea. Erau 5 grade, iar clasa lor era afară.

Donna Levesque predă la Școala Anchorage Waldorf, o școală privată East Anchorage care pune accentul pe o conexiune cu natura și folosește adesea exteriorul ca o extensie a clasei. Dar pentru Levesque, anul acesta situația este inversă – interiorul este extinderea clasei sale. Când a început anul școlar în august anul trecut, cu toate constrângerile legate de pandemie plasate asupra învățării în persoană, ea a decis să-și amenajeze sala de clasă afară.

La fel ca toate școlile, Anchorage Waldorf are un plan de siguranță COVID-19. Toată lumea mănâncă afară într-un cort, iar purtarea măștii este obligatorie. Ferestrele sunt crăpate și ventilatoarele ajută la circulația aerului.

Donna Lavesque a dus-o mai departe decât majoritatea celorlalți profesori. Acum, băncile și tabla se află între mesteacăn și molid, iar o prelată este întinsă pentru a împiedica zăpada să cadă asupra elevilor. „Acesta este primul an în care am predat complet în aer liber”, a spus ea.

Când vremea atinge 9 grade sau mai puțin, ca la începutul lunii februarie, elevii vor intra înăuntru pentru exerciții de scris și desen, dar orice altceva se întâmplă încă afară. „Această clasă se bucură să fie afară”, a spus Levesque. „Au fost întotdeauna copii în aer liber. Sunt capabili să accepte întreaga natură pe care noi nu am putea să o facem în interior”.

Citește și: Cercetătorii, șocați după ce au găsit pentru prima dată apă și materiale organice pe un asteroid | DeStiut.ro

Idee inedită a unei profesoare în plină pandemie! Și-a mutat clasa in aer liber!
Credit: Loren Holmes / ADN

Anchorage School District desfășoară o pauză în aer liber până când factorul de răcire al vântului este de -10⁰F, iar unii profesori își lasă elevii afară pentru scurte pauze pentru creier în plus față de pauza normală, dar nu există cursuri regulate în aer liber, potrivit purtătorului de cuvânt Lisa Miller. În calitate de școală privată, Anchorage Waldorf nu trebuie să respecte orientările ASD.

Donna Levesque are grijă să-și mențină elevii activi. După o scurtă lecție sub prelată, clasa s-a mutat în parcare pentru a sări coarda. Apoi a revenit la prelată, unde a distribuit căni de ceai, aduse în acea dimineață de părintele Annette Marley. Pentru Marley, experiența în clasă în aer liber a fost pozitivă. Ea a spus că fiica ei a devenit mai rezistentă. „Când sunt 20 de grade sau mai mult, se simte încântată și spune că este foarte cald”, a spus Marley. „Observă lucruri mici, cum ar fi când răsare soarele și diferite păsări care sunt afară.”

Mutarea clasei în aer liber a avut nevoie de o perioadă de acomodare, a spus Marley. „La începutul anului, când a început să se facă frig, nu erau îmbracați corespunzător și se plângeau”, a spus ea. „Dar au învățat foarte repede cum să se îmbrace corespunzător. Dimineața, fiica mea îmbracă aproximativ patru straturi, așa că este complet pregătită și nu se plânge de frig. Cred că va fi un punct de referință incredibil pentru ea, mai târziu în viață, pentru a putea spune că am fost la școală afară tot anul, în timpul COVID, în Alaska”, a spus Marley.

sursa

Citește și: Prejudiciu total de peste 65.000 de euro! 4 români deghizați în cerșetori, arestați pentru comiterea mai multor spargeri si furturi! | DeStiut.ro

Citește și: Sacha Jafri stabilește recordul mondial pentru „Cea mai mare pictură pe pânză” | DeStiut.ro

Citește și: Google Alphabet X lucrează la un proiect cu numele de cod „Wolverine”, care va oferi utilizatorilor superputeri | DeStiut.ro