DE STIUTLIFE STYLESANATATESTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Google Alphabet X lucrează la un proiect cu numele de cod „Wolverine”, care va oferi utilizatorilor superputeri | DeStiut.ro

Google Alphabet X lucrează la un proiect cu numele de cod „Wolverine”, care va oferi utilizatorilor superputeri

Fabrica de proiecte Alphabet X lucrează la un nou proiect cu numele de cod „Wolverine”, care este un dispozitiv portabil care oferă utilizatorilor auz super-uman. Compania deținută de Google a confirmat tehnologia top-secret pentru Business Insider, spunând că lucrează din 2018 la un dispozitiv cu care oamenii ar auzi mult mai bine, cu senzori.

Echipa, care a vorbit anonim, a dezvăluit că va permite utilizatorilor să se concentreze pe un anumit vorbitor într-un cadru de grup cu conversații suprapuse. “Wolverine”, potrivit Alphabet, este proiectat cu microfoane extrem de sensibile care rulează pe algoritmi puternici care pot determina cine vorbește pentru a bloca zgomotul suplimentar.

Numele proiectului, Wolverine, pare să fie o încuviințare față de celebrul personaj de benzi desenate Marvel care prezintă simțul vederii, mirosului și auzului – toate acestea fiind abilități supraomenești. Cu toate acestea, nu este încă clar dacă dispozitivul Alphabet va păstra numele iconic când sau dacă va fi lansat publicului.

Citește și: Italia inaugurează „trenul de ambulanță” pentru transportul medical pe cale ferată! | DeStiut.ro

În ultimii ani, Alphabet a reiterat designul de la prototipurile timpurii care acopereau întreaga ureche la o alta care ieșea de deasupra urechii. Un purtător de cuvânt de la divizia pentru experimente a Alphabet, compania mamă a Google, numită X lab, a declarat pentru Business Insider că compania „explorează viitorul auzului”, dar a refuzat să ofere detalii despre proiect.

Echipa se uită, de asemenea, la dispozitiv nu numai ca un singur factor de formă, ci ca o afacere de succes cu mai multe dispozitive și modele. Cu toate acestea, Alphabet nu participă la această inițiativă – Facebook a anunțat public în 2020 că laboratorul său de cercetare lucrează la dezvoltarea tehnologiei de îmbunătățire audio. Obiectivul firmei de socializare este de a perfecționa „prezența audio”, unde sunetele de la difuzoare, căști sau alte dispozitive nu pot fi distinse de o sursă din lumea reală.

Cercetătorii dezvoltă, de asemenea, „superputeri perceptive”, tehnologie care reglează zgomotul de fond și ne permite să ne concentrăm asupra persoanei care ne vorbește urmărind mișcările oculare ale utilizatorului. Analizând mișcările ochiului și ale capului, ochelarii AR de la Facebook cu difuzoare încorporate ar putea identifica ceea ce încercați să auziți și pot diminua zgomotul străin.

Încercați să vă ascultați întâlnirea într-un bar zgomotos? Uită-te în ochii lor și argumentul de la masa următoare se estompează într-o șoaptă. „Explorăm noi tehnologii care vă pot extinde, proteja și îmbunătăți capacitatea de auz – oferindu-vă capacitatea de a crește concentrarea, permițându-vă în același timp să interacționați perfect cu oamenii și informațiile care vă interesează”, explică Tony Miller, liderul cercetării hardware.

Acest lucru nu este doar teoretic, deoarece laboratorul a dezvoltat deja prototipuri care pot urmări mișcările ochilor și pot ajusta sunetele în consecință.

sursa

Citește și: Disney închide studiourile Blue Sky, Fox Animation House responsabile pentru „Epoca de gheață” și multe altele. Câte studiouri de animație au mai rămas? | DeStiut.ro

Citește și: Meteorul explodează deasupra statului Vermont cu forta a 200 de kilograme de TNT | DeStiut.ro

Citește și: Mașinile electrice au atins un record de 54% din vânzările din Norvegia, în timp ce Volkswagen îl depășește pe Tesla | DeStiut.ro