DE STIUTSOCIALSTIRI

Prejudiciu total de peste 65.000 de euro! 4 români deghizați în cerșetori, arestați pentru comiterea mai multor spargeri si furturi! | DeStiut.ro

Prejudiciu total de peste 65.000 de euro! 4 români deghizați în cerșetori, arestați pentru comiterea mai multor spargeri si furturi!

Patru români cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani au fost arestați în Austria, la Niklasdorf, pentru comiterea mai multor spargeri și furturi cu un prejudiciu total de peste 65.000 de euro. Românii le-au dat mari bătăi de cap anchetatorilor din cauza metodei aplicate.

Potrivit krone.at, românii au început să acționeze încă de la începutul anului 2019. Astfel, în primăvara acelui an au comis cel puțin zece spargeri, cele mai multe la apartamente, și un furt. Au trecut neobservați, pentru că umblau deghizați în cerșetori, iar oamenii îi priveau cu compasiune.

Citește și: Primii români expulzaţi din Marea Britanie după Brexit au sosit în țară: „Ne-au trimis înapoi în ţară, trebuie să ne apucăm de furat, muncă nu avem” | DeStiut.ro

După ce dădeau câteva lovituri, hoții dispăreau fără urmă o perioadă, probabil întorcându-se în țară. În timpul uneia din „vizite” în Austria, un bătrân de 90 de ani le-a picat drept victimă. Din milă, bătrânul le-a oferit o băutură caldă, iar hoții au profitat de slăbiciunea lui și i-au furat câteva sute de euro și ceasul de la mână.

De regulă, românii deghizați în cerșetori intrau în diverse clădiri prefăcându-se că erau în căutarea unui loc de muncă și acționau atunci când aveau ocazia. Pe data de 1 martie 2021, românii s-au întors în Austria, însă anchetatorii aflaseră între timp identitățile lor și i-au reținut la frontieră, fiind ulterior arestați. În timpul audierilor, ei și-au recunoscut cea mai mare parte din fapte.

sursa

Citește și: De ce sunt oameni care încă sunt sceptici în legătura cu noul vaccin pentru COVID-19? | DeStiut.ro

Citește și: Sacha Jafri stabilește recordul mondial pentru „Cea mai mare pictură pe pânză” | DeStiut.ro

Citește și: Google Alphabet X lucrează la un proiect cu numele de cod „Wolverine”, care va oferi utilizatorilor superputeri | DeStiut.ro