DE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

Joe Biden restabilește restricțiile de călătorie Covid-19 anulate de Trump, impunând o nouă interdicție Africii de Sud | DeStiut.ro

Joe Biden restabilește restricțiile de călătorie Covid-19 anulate de Trump, impunând o nouă interdicție Africii de Sud

Președintele Joe Biden a semnat luni restricții privind călătoriile în Statele Unite pentru a atenua transmisia Covid-19. Interdicția împiedică intrarea majorității cetățenilor non-SUA dacă au fost recent în Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă tulpină de Covid-19. Virusul a ucis peste 420.000 de oameni și a infectat peste 25 de milioane în SUA, potrivit unui tracker NBC News.

Joe Biden a restabilit în plus restricții mai largi care erau în vigoare în mare parte din anul trecut, dar au fost anulate de președintele Donald Trump cu câteva zile înainte de încheierea mandatului său. Limitele afectează cetățenii non-SUA care călătoresc din Regatul Unit, Irlanda și o mare parte din Europa în ceea ce este cunoscut sub numele de țările Schengen, care au un proces comun de viză. Călătorii din Brazilia ar fi, de asemenea, afectați.

Înainte ca Joe Biden să intre în funcție, secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki a criticat într-o postare pe Twitter decizia lui Trump de a anula interdicțiile pe care le-a pus în aplicare. „Odată cu înrăutățirea pandemiei și cu apariția mai multor variante contagioase de Covid-19 în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricțiile privind călătoriile internaționale”, a spus ea.

Citește și: PREMIERĂ în istoria SUA! Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanților! | DeStiut.ro

Restricțiile urmau să fie ridicate marți. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au declarat duminică că, începând de marți, nu vor mai lua în considerare excepții de la cerința sa ca călătorii internaționali să prezinte teste negative pentru coronavirus. Companiile aeriene ceruseră agenției să relaxeze regula pentru unele țări cu capacitate limitată de testare.

„Întrucât noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2 continuă să apară în țările din întreaga lume, există dovezi crescânde ale transmisibilității crescute a unora dintre aceste tulpini, precum și de implicații necunoscute pentru sănătate și vaccine. Testarea înainte și după călătorie este un pas critic pentru a încetini introducerea și răspândirea COVID-19 și a tulpinilor emergente.”

– un purtător de cuvânt al CDC

Citește și: Primii români expulzaţi din Marea Britanie după Brexit au sosit în țară: „Ne-au trimis înapoi în ţară, trebuie să ne apucăm de furat, muncă nu avem” | DeStiut.ro

Citește și: De ce sunt oameni care încă sunt sceptici în legătura cu noul vaccin pentru COVID-19? | DeStiut.ro

Citește și: Serviciul de streaming Bravia Core de la Sony va furniza videoclipuri comparabile cu Blu-ray | DeStiut.ro

sursa