DE STIUTLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASOCIALSTIRI

PREMIERĂ în istoria SUA! Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanților! | DeStiut.ro

PREMIERĂ în istoria SUA! Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanților!Credit: SkyNews

A doua destituire unică a lui Donald Trump a sigilat verdictul istoriei privind o președinție coruptă și rușinată. Dar finalul politic al acestei tragice saga abia acum începe și va decide amploarea recuperării Americii de la mandatul său răuvoitor.

Procesul de destituire a Senatului, care va fi în curând, va însemna că prezența sa toxică va polua deschiderea președinției lui Joe Biden. De asemenea, va complica serios căutarea succesorului său de a profita de vârful puterii sale în primele sale zile de funcție pentru a înfrunta o panică ucigașă care nu a fost niciodată mai rea.

Ultimele zile dezastruoase ale lui Trump în funcție au adus Partidul Republican într-un moment existențial. Modul în care senatorii GOP decid să se ocupe de omul puternic care i-a agresat și manipulat timp de cinci ani va arăta dacă partidul lor scăpat de sub control își poate reînvia sufletul conservator sau este destinat să concureze într-o fundătură conspirativă, antidemocratică.

Procesul Senatului, spre deosebire de prima data, va avea loc sub controlul Partidului Democrat și nu se va desfășura în vid. Reacția la cea mai recentă destituire a lui Trump și la ieșirea amară din funcție va răspândi într-o națiune neliniștită și furioasă, traumatizată de insurecția de la Washington pe care a inspirat-o.

Zecile de mii de soldați și forțe de securitate ar trebui să poată asigura inaugurarea lui Biden, dar avertismentele FBI cu privire la răscoale în 50 de state reflectă atmosfera fragilă, pe care procesul ar putea să o facă și mai tensionată.

Citește și: Donald Trump, blocat de Facebook până la sfârșitul mandatului! | DeStiut.ro

PREMIERĂ în istoria SUA! Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanților!

PREMIERĂ în istoria SUA! Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară!

Săptămânile următoare vor arăta clar dacă furia și radicalismul inspirate de Trump se vor retrage atunci când se va afla în exilul politic intern în Florida. Sau vor dezvălui dacă se pregătește ceva mai grav, chiar și o impensabilă insurgență naționalistă albă declanșată de refuzul lui Trump de a-și accepta înfrângerea electorală care va preocupa președinția Biden, deja contestată de criză.

Într-o notă asemănătoare, președintele ales și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la faptul că drama consumatoare a unui proces din Senat va încetini primele sale puncte de ordin vital necesare, inclusiv mai multe finanțări pentru a extinde un efort șovăielnic de distribuire a vaccinului și mai mult ajutor pentru economia invalidă .

Poate curajul a 10 parlamentari republicani care s-au alăturat democraților într-o acțiune bipartidă în Camera miercuri prevesteste o încălcare a liniilor politice rigide de luptă. Însă Trump păstrează o poziție mistică asupra bazei republicane și are capacitatea de a hărțui și amenința senatorii GOP care vor sta în judecată. Scene ale parlamentarilor republicani, arengate de susținătorii feroce ai Trump în aeroporturi în ultimele zile, oferă un mic gust al prețului care trebuie plătit pentru cei care își abandonează liderul.

Având în vedere că majoritatea GOP a votat să nu-l pedepsească pe președinte pentru că a dat o lovitură de stat efectivă împotriva unei alte ramuri a guvernului, speranțele pentru un nou început de republicanism pot fi exagerate.

Următoarele săptămâni vor urmări, de asemenea, retragerea președintelui într-o viață privată care brusc pare profund neinvitată. Comportamentul lui Trump în spulberarea tradiției SUA a transferurilor pașnice de putere l-a făcut un paria. Companiile și băncile se grăbesc să se desprindă de el, fapt care ar fi putut să-i fi motivat întârziatul apel la calm într-un videoclip lansat după ce a fost din nou acuzat.

Multiple provocări civile și juridice stau în așteptare când Trump nu mai este protejat de președinție. Președintele este deja profund îngrijorat de impactul săptămânii trecute asupra brandului său personal, au declarat surse pentru CNN. Întrucât întreprinderile sale simt deja efectele negative ale unei președinții polarizante, viitorul afacerilor președintelui pare cel mai mult tulbure.

Citește și: Primii români expulzaţi din Marea Britanie după Brexit au sosit în țară: „Ne-au trimis înapoi în ţară, trebuie să ne apucăm de furat, muncă nu avem” | DeStiut.ro

Citește și: SUA au pierdut 140.000 de locuri de muncă în decembrie, pe măsură ce economia a explodat | DeStiut.ro

Citește și: De ce sunt oameni care încă sunt sceptici în legătura cu noul vaccin pentru COVID-19? | DeStiut.ro

sursa