BREXITDE STIUTSOCIALSTIRI

Primii români expulzaţi din Marea Britanie după Brexit au sosit în țară: „Ne-au trimis înapoi în ţară, trebuie să ne apucăm de furat, muncă nu avem” | DeStiut.ro

Primii români expulzaţi din Marea Britanie după Brexit au sosit în țară: „Ne-au trimis înapoi în ţară, trebuie să ne apucăm de furat, muncă nu avem”Credit: Digi24 via YouTube

Primii români expulzaţi din Marea Britanie după Brexit au sosit în țară. Autorităţile engleze au organizat un zbor special pentru a trimite în ţară 30 de foşti deţinuţi, majoritatea condamnaţi pentru furt sau tâlhării. Unii dintre ei sunt eliberaţi de curând din închisoare, iar autorităţile de acolo se tem că ar putea recidiva, astfel că i-au adus sub escortă în ţara de origine. Oamenii au ajuns pe aeroportul din Otopeni supăraţi pe decizia britancilor de a-i obliga să părăsească Anglia.

„Toţi venim de la puşcărie, acolo, de când a intrat în Brexit, fuge câinii cu covrigi în coadă. Toată lumea pune acasă ce prinde, bagă pe imigrări, pune acasă tot!”, spune Marian. În vârstă de 41 de ani, bărbatul se afla şi el în avionul deportaţilor din Marea Britanie. Spune că i-a fost grăbită eliberarea condiţionată din închisoare de organizarea acestui zbor, pentru că altfel ar mai fi avut de executat cel puţin o jumătate de an din pedeapsa pe care a primit-o pentru furt.

Citește și: 30 de români deportați din Marea Britanie în plin lockdown și în plină răspândire a noii tulpini de Covid 19 | DeStiut.ro

30 de români, expulzați din Marea Britanie după Brexit

Potrivit DIGI24, un alt fost condamnat pe care britanicii l-au declarat persona non-grata ne-a spus că el nu va sta în România, din cauza salariilor mici. Are de gând să emigreze în Canada. Alţi foşti deţinuţi spun că au fost despărţiţi de familie prin această măsură drastică.

Toţi pasagerii din zborul special au fost testaţi de autorităţile britanice înainte de a se îmbarca în avion. Chiar și așa, ei vor trebui să stea în carantină. „Ştiţi bine că persoanele care vin din Marea Britanie sunt în carantină 14 zile, chiar dacă au test negativ”, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu.

La observația că fiind persoane care nu respectă în mod normal legea, pentru că au fost închiși, s-ar putea să nu respecte nici carantina, premierul a recunoscut că acest risc există, dar a adăugat că există acest risc în cazul tuturor persoanelor, nu doar a celor de aici.

„Există de fiecare dată și avem, am avut și în trecut situații și s-a acționat conform legii”, a dat asigurări premierul. Marea Britanie se pregăteşte să expulzeze şi 30 de polonezi, care de asemenea au încălcat legea pe teritoriul britanic şi au fost condamnaţi.

Citește și: Marea Britanie înregistrează 830 de decese din cauza Covid 19. Numărul deceselor se dublează saptămânal! | DeStiut.ro

Citește și: Un al doilea vaccin împotriva coronavirusului făcut de China, considerat a fi eficient | DeStiut.ro

Citește și: Avion indonezian se prăbușește în mare după decolare, transportând 62 de călători | DeStiut.ro

sursa