ALIMENTATIEDE STIUTFood & DrinksLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

Tesco introduce limită de 3 articole pentru anumite produse! | DeStiut.ro

Tesco introduce limită de 3 articole pentru anumite produse!

Tesco a devenit cel mai recent supermarket care a limitat numărul  de articole pe care clienții le pot cumpăra, după o mișcare similară a rivalului Morrisons. Acum are o limită de trei articole pe client pentru făină, paste uscate, role de toaletă, șervețele pentru bebeluși și câteva șervețele umede.

Supermarketurile acționează pentru a preveni repetarea achiziției de panică care a dus la lipsuri în martie. Directorul general al Islandei a declarat pentru BBC că îi îndeamnă pe cumpărători să „se liniștească și să continue la normal”. Richard Walker a declarat că, în prezent, lanțul său de supermarketuri nu are în vedere limitarea achizițiilor pe nicio linie. El a spus că a existat o mică creștere a interesului pentru produsele principale, cum ar fi rola de toaletă, dar nu a fost „nimic asemănător cu ultima dată”.

„Disponibilitate bună”

Tesco a spus că „a introdus limite de cumpărare în vrac pentru un număr mic de produse”. Acesta a spus că acest lucru a fost „asigurarea faptului că fiecare poate continua să cumpere ceea ce are nevoie”. Avem o disponibilitate bună, cu stocurile pregătite și ne-am încuraja clienții să facă cumpărături într-un mod normal”, a spus acesta. Supermarketul a introdus limite suplimentare pentru un număr mic de produse online, cum ar fi orezul și conservele de legume.

Morrisons a introdus joi o limită de trei articole pe client pe unele game, inclusiv role de toaletă și produse dezinfectante. Se spunea că nivelurile stocurilor „erau bune”, dar voia „să se asigure că acestea sunt disponibile pentru toată lumea”.

În martie, supermarketurile din Marea Britanie au fost forțate să ia măsuri pentru a împiedica cumpărătorii să cumpere într-un mod alarmant la înălțimea pandemiei. Mulți au introdus limite privind numărul anumitor articole pe care clienții le-ar putea cumpăra, cum ar fi făina, pastele sau rola de toaletă.

Citește și: Noile amenzi Covid de până la 10.000 GBP intră în vigoare în Anglia | DeStiut.ro

Tesco introduce limită de 3 articole pentru anumite produse!

Măsurile îmbunătățite introduse în ultimele săptămâni nu au declanșat acumularea stocurilor de către clienți, potrivit mai multor supermarketuri abordate de BBC la începutul acestei săptămâni. Tesco se alătură Morrisons pentru a limita vânzările unor articole. Asda a spus că încă mai are o bună disponibilitate în magazin și online, în timp ce Waitrose a spus că are „niveluri bune” de stoc și că a analizat și articolele cumpărate de oamenii de la începutul închiderii și planificate în avans în consecință.

„Am dori să îi asigurăm pe clienți că nu este necesar să își facă griji cu privire la cumpărarea mai multor produse decât au nevoie”, a spus un purtător de cuvânt. British Retail Consortium (BRC) a declarat că lanțurile de aprovizionare sunt bune și a îndemnat consumatorii să „cumpere așa cum ați face în mod normal”.

Directorul pentru alimentație și sustenabilitate al BRC, Andrew Opie, a declarat: „Lanțurile de aprovizionare sunt mai puternice ca niciodată și nu anticipăm nicio problemă cu privire la disponibilitatea alimentelor sau a altor bunuri în cadrul unui viitor blocaj. Cu toate acestea, îndemnăm consumatorii să fie atenți la ceilalți.”

Șeful Aldi, Giles Hurley, le-a scris clienților spunând: „Nu este nevoie să cumpărați mai mult decât ați face de obicei. Aș dori să vă asigur că magazinele noastre rămân complet aprovizionate și vă cer să continuați să faceți cumpărături considerabil.”

Citește și: Prețurile caselor din Marea Britanie au explodat | DeStiut.ro

Citește și: Brexit-ul fără acord ar putea afecta economia Marii Britanii de trei ori mai mult decât coronavirusul | DeStiut.ro

Citește și: Românii din Marea Britanie pot aplica pentru ajutorul de 697 lire sau 1.875 lire de la 1 noiembrie | DeStiut.ro

sursa