DE STIUTPOVESTI DE VIATASOCIALSTIRI

Mii de rezidenți din California au ordin să evacueze! Incendiul Dixie a mistuit jumătate de milion de acri de teren! | DeStiut.ro

Mii de rezidenți din California au ordin să evacueze! Incendiul Dixie a mistuit jumătate de milion de acri de teren!Credit: Noah Berger/AP via MSN.com

Aproximativ 39% dintre rezidenții din Plumas, California, sunt supuși ordinelor de evacuare, în timp ce oficialii luptă cu al doilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei, a declarat duminică biroul șerifului din Plumas.

Plumas este unul dintre cele patru districte – alături de Butte, Lassen și Tehama – nimicite de flăcările intense ale focului Dixie, care se dezlănțuie de 25 de zile și a crescut în activitate duminică, în condiții de căldură, aer uscat și vânt, potrivit Cal Fire.

Greenville, în districtul Plumas, a fost aproape transformat în cenușă atunci când focul a pârjolit totul în calea lui. Începând de duminică, nu au fost raportate decese în legătură cu incendiul, dar patru persoane nu sunt identificate, potrivit Biroului șerifului din Plumas.

Focul Dixie este unul dintre cele 11 incendii sălbatice care ard în California. Duminică, în toată țara, au fost 107 incendii mari în 15 state, în timp ce peste 2,2 milioane de acri au ars, potrivit unei actualizări a Centrului Național de Pompieri.

Citește și: Incendiile fac prăpăd in Grecia și Turcia! | DeStiut.ro

Incendiul Dixie a mistuit jumătate de milion de acri de teren!

Pentru cei 8.500 de pompieri care se luptă cu flăcările care au ars peste 489.000 de acri, potrivit CalFire, condițiile nu par să se îmbunătățească în curând.

O zonă extinsă din nord-vestul SUA și părți din nordul Californiei se află sub avertizare de căldură excesivă. Cauza incendiului Dixie este încă în curs de anchetă, au spus oficialii. Potrivit CalFire, în prezent, incendiul este izolat în proporție de 21%.

Din cauza fumului puternic provenit de la incendii, IQAir, o companie elvețiană de tehnologie a calității aerului, a stabilit că aerul din Denver a fost cel mai poluat din orice oraș din lume sâmbătă, la un indice al calității aerului de 167.

Sursa

Citește și: Cutremur in lumea fotbalului! Lionel Messi pleacă de la Barcelona! | DeStiut.ro

Citește și: Prima dovadă a moleculelor de membrană celulară în spațiu | DeStiut.ro

Citește și: Curiosity a observat nori strălucitori pe Marte | DeStiut.ro