DE STIUTLIFE STYLESANATATESTIRI

Un al doilea vaccin împotriva coronavirusului făcut de China, considerat a fi eficient | DeStiut.ro

Un al doilea vaccin împotriva coronavirusului făcut de China, considerat a fi eficient | DeStiut.ro

Oficialii brazilieni au declarat joi că un vaccin coronavirus făcut de o companie chineză este eficient, sporind șansele de aprobare pentru o a doua inoculare chineză care ar putea fi lansată în mare parte din lumea în curs de dezvoltare.

Oficialii din statul São Paulo, unde un proeminent institut de cercetare medicală a efectuat un amplu studiu al vaccinului realizat de Sinovac din Beijing, au declarat că inocularea a avut o rată de eficacitate de 78%. Vaccinul a împiedicat toți participanții să dezvolte complicații grave și ușoare ale virusului, au spus oficialii, numindu-l un instrument preventiv extrem de eficient.

În așteptarea aprobării, vaccinul, CoronaVac, a fost deja expediat în întreaga lume, pe măsură ce țările se pregătesc pentru campanii de inoculare în masă. Sinovac a vândut peste 300 de milioane de doze, în principal către țări cu venituri mici și medii, reprezentând aproximativ jumătate din dozele totale pe care China spune că producătorii de vaccinuri au fost capabili să le producă în 2020, pe baza unei analize a declarațiilor companiei și a rapoartelor media.

China și-a propus să furnizeze lumii în curs de dezvoltare un vaccin Covid-19, într-o încercare de a se poziționa ca lider în diplomația în domeniul sănătății după eșecurile sale din primele zile ale focarului. Chiar și fără lumina verde reglementară, China a început o acțiune de vaccinare agresivă, cu scopul de a vaccina 50 de milioane de oameni până la jumătatea lunii viitoare. Beijingul a dezvoltat, de asemenea, un plan de distribuție în străinătate pentru exporturi, îndreptând companiile aeriene să se aprovizioneze cu frigidere și gheață uscată.

China umple un gol în țările mai sărace lăsate de concurenții occidentali. Statele Unite se concentrează în principal pe lucrul prin haosul distribuirii vaccinurilor acasă. Uniunea Europeană și alte țări bogate au cumpărat multe dintre dozele furnizate de producătorii de medicamente americani Pfizer și Moderna.

„Chinezii au fost dornici să iasă în față, conștienți de decalajul și acumularea și pre-cumpărarea a atât de multe miliarde de doze de către guvernele occidentale, care lasă atâtea țări înalte și uscate. Va deveni un instrument în alianțele lor diplomatice și le va oferi o oarecare măsură de prestigiu și de poziție cu țările care aleg să le folosească.”

– J. Stephen Morrison, director al centrului global de politici în domeniul sănătății la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale

Citește și: Donald Trump, blocat de Facebook până la sfârșitul mandatului! | DeStiut.ro

Un al doilea vaccin împotriva coronavirusului făcut de China, considerat a fi eficient

Spre deosebire de jucătorii din Statele Unite, producătorii chinezi de vaccinuri au trebuit să gândească la nivel global aproape de la început. Companiile au trebuit să plece în străinătate pentru a testa eficacitatea vaccinurilor lor, deoarece focarul a fost în mare parte eliminat în China. În ultimele luni, companiile chineze au semnat acorduri cu cel puțin 15 țări și regiuni, oferind acces timpuriu la doze. Vaccinurile lor au fost lansate în Emiratele Arabe Unite și Bahrain după ce au fost aprobate pentru utilizare de urgență.

Mulți dintre primii lor clienți au fost guvernele care au cooperat în etapele târzii, faza 3 a încercărilor. Brazilia are la îndemână aproximativ 10,8 milioane de doze de vaccin și intenționează să înceapă să îl producă local, iar Indonezia și Turcia au primit ambele livrări de vaccinuri Sinovac. Sinovac a declarat că este capabil să producă 600 de milioane de doze în acest an.

Aceste tranzacții ar putea ajuta producătorii de vaccinuri să scuture reputația murdară a industriei după o serie de scandaluri de calitate și corupție. Rezultatele din Brazilia sunt atent urmărite de autoritățile de reglementare din alte țări care efectuează studii pentru vaccinul Sinovac, deoarece acesta avea cel mai mare număr de voluntari, la 12.476. Turcia a anunțat pe 24 decembrie că vaccinul a avut o rată de eficacitate de 91,25% , dar s-a bazat pe rezultatele preliminare ale unui mic studiu clinic. Oamenii de știință care au condus procesul au discutat rezultatele la o conferință de presă, dar nu au furnizat datele online în formă scrisă.

Guvernul chinez a declarat pe 31 decembrie că a aprobat un alt vaccin împotriva coronavirusului realizat de compania de stat Sinopharm. Sinopharm a anunțat că studiile sale de fază 3 au arătat că vaccinul său a avut o rată de eficacitate de 79,34%, dar nu a furnizat date suplimentare ale studiului, ceea ce face imposibilă evaluarea afirmației de către experți externi.

Dimas Covas, directorul Institutului Butantan, care a realizat studiul, a refuzat să furnizeze date detaliate despre studiul vaccinului, inclusiv numărul de persoane care au contractat virusul defalcat de placebo și voluntarii vaccinului. În alte țări, vaccinul a fost testat pe oameni obișnuiți, dar dr. Covas a spus că studiul brazilian CoronaVac se bazează exclusiv pe profesioniștii din domeniul medical, care prezintă un risc mai mare de a controla virusul decât populația generală. „Vaccinul a fost supus unui test greu”, a spus el, adăugând că niciunul dintre voluntarii testului nu a dezvoltat cazuri grave sau moderate de Covid-19 sau nu a necesitat spitalizare.

La fel ca vaccinul Sinopharm, CoronaVac este realizat cu o tehnologie tradițională care folosește un virus inactivat pentru a provoca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi. Aceste vaccinuri tind să aibă rate de eficacitate mai scăzute, dar pot fi păstrate la temperaturi frigorifice, facilitând transportul și depozitarea. Astfel de caracteristici sunt deosebit de importante pentru țările în curs de dezvoltare care ar putea să nu aibă infrastructura pentru a menține vaccinurile înghețate produse de Pfizer și Moderna. Directorul executiv al Sinovac, Yin Weidong, a numit tehnologia inactivată „cea mai bună” pentru vaccin.

Citește și: SUA au pierdut 140.000 de locuri de muncă în decembrie, pe măsură ce economia a explodat | DeStiut.ro

Citește și: 30 de români deportați din Marea Britanie în plin lockdown și în plină răspândire a noii tulpini de Covid 19 | DeStiut.ro

Citește și: Marea Britanie înregistrează 830 de decese din cauza Covid 19. Numărul deceselor se dublează saptămânal! | DeStiut.ro

sursa