CelebritiesDE STIUTPOVESTI DE VIATASANATATESTIRI

Actorul britanic Benedict Cumberbatch crede că a fost “pacientul zero” al pandemiei, în 2019 | DeStiut.ro

Vedeta s-a îmbolnăvit în timp ce filma „Mauritanianul”, o dramă despre un bărbat reținut în Golful Guantanamo timp de 14 ani, la sfârșitul anului 2019

Actorul britanic Benedict Cumberbatch crede că a fost “pacientul zero” al pandemiei, în 2019Credit: Twitter

Starul britanic Benedict Cumberbatch, nominalizat la Oscar în 2015 pentru rolul principal din filmul The Imitation Game, a acordat recent un interviu în care a vorbit despre o boală misterioasă care l-a lăsat aproape de o stare de incapacitate fizică în 2019.

După ce a analizat simptomele pe care le-a dezvoltat atunci, actorul crede, în prezent, că a fost unul dintre primii oameni din lume care au contractat periculoasa maladie COVID-19. “Eram extrem de bolnav în momentul în care toate acele informaţii despre COVID au apărut dintr-o dată la începutul anului 2020”, a declarat Benedict Cumberbatch pentru The Independent. „Mă gândeam: Doamne, oare chiar sunt pacientul zero?! Eram atât de bolnav… eram cu pneumonia la limită!”

Actorul a spus că a vomitat ân timpul fimărilor pentru The Mauritanian în Cape Town, Africa de Sud, spre sfârșitul anului 2019, dar că a ignorat disconfortul pentru a finaliza proiectul.

Compania independentă de film a actorului, SunnyMarch, a produs filmul despre procesul lui Mohamedou Ould Slahi, pe care guvernul SUA l-a acuzat că a recrutat oameni pentru al Qaeda. Slahi a fost ținut la Guantanamo Bay între 2002 și 2016, iar memoriile sale din 2005 despre torturile pe care le-a trăit acolo au inspirat filmul.

Citește și: Netflix anunţă primul său serial cu Prinţul Harry şi Meghan Markle. Care va fi subiectul? | DeStiut.ro

În ea, Cumberbatch îl interpretează pe Lt. Colonel Stuart Couch, procurorul militar care a refuzat misiunea de a-l urmări pe Slahi.

Participarea la film, a spus Cumberbatch, l-a făcut să-și amintească imediat de urmările evenimentelor de pe 11 septembrie și de frica la nivel global care a dat naștere lagărului de detenție de la Guantanamo. Vedeta a spus că simte „destul de puternic că Guantánamo nu are un loc în lumea noastră” și a adăugat că „va pleda” președintelui Joe Biden să închidă închisoarea dacă i se va da ocazia.

„Cred că este un obiectiv propriu, atrocisim, ca lumea liberă să încarcereze oamenii printr-o predare extraordinară, să-i tortureze și să extragă mărturisiri despre care cred că sunt apoi utilizate în urmărire penală”, a spus Cumberbatch. „Este un loc cu adevărat periculos, inutil și ineficient … și au suferit destui oameni acolo.”

sursa

Citește și: Ofiţerul de poliţie acoperă cu haina lui câinele lovit de maşină până la sosirea ajutoarelor | DeStiut.ro

Citește și: The Flaming Lips a susținut un concert cu trupa și fanii înglobate în bule de plastic | DeStiut.ro

Citește și: Marea Britanie, Portugalia și Grecia încep să relaxeze restricțiile! | DeStiut.ro