DE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

Marea Britanie, Portugalia și Grecia încep să relaxeze restricțiile! | DeStiut.ro

Marea Britanie, Portugalia și Grecia încep să relaxeze restricțiile!

Autoritățile din Portugalia și Grecia au relaxat restricțiile legate de coronavirus asupra afacerilor, deoarece Premierul britanic Boris Johnson a declarat că țara sa este pe drumul cel bun pentru a permite magazinelor și sălilor de sport să se deschidă săptămâna viitoare.

Restricțiile au fost relaxate luni în Portugalia, deoarece cafenelele, pub-urile și restaurantele au întâmpinat oaspeții pentru prima dată în peste două luni. Serviciul este permis numai în zonele exterioare și numai până la ora 22:30 în timpul săptămânii și ora 13:00 în weekend și de sărbătorile legale. Cel mult patru persoane au voie să stea la fiecare masă.

În plus, celor 10,3 milioane de locuitori ai țării li se permite acum să părăsească cartierul lor rezidențial fără a fi nevoie să ofere un „motiv valid”, dar controalele la frontieră cu Spania rămân în vigoare. Această relaxare vine în urma redeschiderii saloanelor de coafură și librăriilor din Portugalia în urmă cu trei săptămâni și vine în timp ce alte țări europene, cum ar fi Franța și Germania, își înăspresc restricțiile asupra coronavirusului.

Grecia a permis magazinelor să se redeschidă în condiții controlate luni, în ciuda presiunii puternice asupra serviciilor sale de sănătate, deoarece guvernul a reacționat la oboseala publică crescândă după luni de blocare. Săptămâna trecută, guvernul a anunțat reducerea unor restricții, permițând micilor magazine de vânzare cu amănuntul care vând bunuri neesențiale să se redeschidă, în așa-numitele moduri click-away și click-in-shopping.

Citește și: Anul nostru virtual în pandemie! Cât de mult stăm conectați în mediul digital? | DeStiut.ro

Conform regulilor, consumatorii trebuie să facă programări și să respecte o limită de trei ore pentru cumpărături, iar comercianții cu amănuntul nu pot permite mai mult de un client la 25 de metri pătrați. „Ceea ce este important este că magazinele au fost deschise”, a declarat Achilleas Nasis, un cumpărător din centrul Atenei. „Și este frumos, în cadrul acestui nou sistem în care trimiteți un mesaj, îți alegi produsul și mergeți să-l primiți. Este bine.” Măsura exclude centrele comerciale și magazinele din zona Atenei, care vor rămâne închise. Magazinele vor rămâne, de asemenea, închise în trei regiuni cu niveluri severe de infecție, inclusiv în marele oraș din Salonic.

Marșul lent, dar constant al Marii Britanii, care a ieșit dintr-un lockdown de trei luni și jumătate, rămâne pe drumul cel bun, a spus Johnson luni. El a confirmat că afacerile de la frizerii la librării vor putea fi redeschise săptămâna viitoare. Totodată a precizat că este prea devreme pentru a decide, totuși, dacă rezidenții din Marea Britanie vor putea face excursii de vacanță în străinătate.

Guvernul va testa un sistem controversat de „pașaport de vaccin” – o modalitate prin care oamenii pot oferi dovezi că au protecție împotriva COVID-19 – ca instrument pentru a ajuta călătoriile și evenimentele mari să revină în siguranță.

La patru săptămâni după ce Anglia a făcut primul pas din lockdown prin redeschiderea școlilor, Johnson a spus că programul de vaccinare din Marea Britanie merge bine și că infecțiile scad. Următorul pas va veni așa cum era planificat pe 12 aprilie, odată cu redeschiderea saloanelor de coafură, a saloanelor de înfrumusețare, a sălilor de sport, a magazinelor neesențiale și a curților de bar și restaurant.

Interzicerea sejururilor domestice peste noapte în afara casei va fi, de asemenea, ridicată în acea zi, iar locurile în aer liber, cum ar fi grădinile zoologice și cinematografele auto, pot funcționa din nou. Măsurile se aplică în Anglia, în timp ce Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord urmează căi similare, dar ușor diferite.

sursa

Citește și: Germania, Franța, Italia și Spania suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca! Ce decizie ia Romania? | DeStiut.ro

Citește și: Italia inaugurează „trenul de ambulanță” pentru transportul medical pe cale ferată! | DeStiut.ro