DE STIUTEntertainmentINEDITLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASANATATESOCIALSTIRI

The Flaming Lips a susținut un concert cu trupa și fanii înglobate în bule de plastic | DeStiut.ro

The Flaming Lips a susținut un concert cu trupa și fanii înglobate în bule de plasticCredit: YouTube

Muzicienii rock din Oklahoma au fost la înălime în 2020, folosind bule gonflabile de dimensiuni umane pentru a se apăra și a apăra fanii de Covid-19 în timp ce găsesc o modalitate de a cânta live.

Cântând la Criterion în orașul lor natal, The Flaming Lips și fanii care au participat au intrat în sfere individuale de plastic. Concertul – care a fost parte spectacol live, parte filmare muzicală – s-a născut dintr-o schiță făcută de Wayne Coyne în primele zile ale pandemiei, a declarat frontmanul pentru CNN.

„Am făcut un mic desen … unde am realizat o poză cu The Flaming Lips făcând un spectacol în 2019. Și sunt singura persoană din bula spațială și toată lumea este normală”, a spus Coyne pentru CNN în timpul unui interviu acordat la telefon. „Apoi (am făcut un alt desen cu) The Flaming Lips jucând un spectacol în 2020. Exact același scenariu, dar eu sunt într-un balon, la fel și toți ceilalți.”

La acea vreme, spune Coyne, ideea era mai mult sau mai puțin un comentariu social asupra stării virusului, cu gândul că Covid-19 nu va zăbovi niciodată suficient de mult timp pentru a vedea experimentul cu bule umflat pe deplin. „Nu cred că cineva s-ar fi gândit… la mijlocul lunii martie că toată treaba asta va fi și opt luni mai târziu. Cred că am crezut cu toții că este o lună, poate două luni, dar vom reuși să ne descurcăm”, a spus el.

Citește și: Covid-19: Elevii unei trupe de liceu din SUA repetă în bule individuale | DeStiut.ro

Coyne și formația au dezvăluit mai întâi conceptul în timpul unei vizite din mai la „The Late Show with Stephen Colbert”. Asta i-a inspirat să continue. „Cântăm câteva melodii cu aproximativ 30 de oameni în bule. Și începem să ne gândim: Ei bine, știi, doar făcând asta, începem să ne facem o idee că am putea să o facem, știi, și asta s-ar putea întâmpla de fapt”, a dezvăluit Coyne.

Bulele spațiale” au făcut mult timp parte din spectacolele The Flaming Lips, așa că Coyne și compania erau familiarizați cu o serie de globuri gonflabile. După ce a setat specificațiile, trupa a comandat 100 de bule din China, iar acest eveniment muzical unic – unul întocmit mai întâi pe tabloul de schițe al lui Coyne – a fost gata să apară.

„Din mai, dorința de a vedea muzica live tocmai a devenit mult mai amplificată”, a spus el pentru CNN, menționând că fanii interesați de testarea experienței au fost rugați să ajungă la The Criterion între 6:30 și 19:00 ET. „Chiar la puțin după ora 6:00, aveam deja destui oameni”. Cu câteva sute de fani care „plateau”, The Flaming Lips a interpretat un remix de dans al „Assassins of Youth” și „Brother Eye”, piese de pe ultimul lor LP, „American Head”.

„Îmi place felul în care arată acest lucru, pentru că poți să te bucuri cât vrei, poți țipa cât vrei, pur și simplu nu poți infecta persoana de lângă tine, indiferent de ce lucruri uiți sau cât de entuziasmat ai fi.”, a spus Coyne. Așadar, sunt bulele săltărețe, cu fanii și formația la fel de entuziasmate chiar dacă sunt închiși în aceste bule… viitorul muzicii live… cel puțin pe fondul acestei pandemii globale? „Nouă, ca The Flaming Lips, ne place ideea că facem ceva diferit… Cred că ar putea fi mișto. Ar putea fi distractiv. Și am putea avea cu toții o experiență unică nebună.” el a spus. „Pentru moment.”

Citește și: Germania, Franța, Italia și Spania suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca! Ce decizie ia Romania? | DeStiut.ro

sursa

Citește și: Idee inedită a unei profesoare în plină pandemie! Și-a mutat clasa in aer liber! | DeStiut.ro

Citește și: Cercetătorii, șocați după ce au găsit pentru prima dată apă și materiale organice pe un asteroid | DeStiut.ro

Citește și: Sacha Jafri stabilește recordul mondial pentru „Cea mai mare pictură pe pânză” | DeStiut.ro