DE STIUTLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASANATATESOCIALSTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Anul nostru virtual în pandemie! Cât de mult stăm conectați în mediul digital? | DeStiut.ro

Pandemia a arătat cât de mult avem nevoie de tehnologie și de limitele sale.

Anul nostru virtual în pandemie! Cât de mult stăm conectați în mediul digital?

Pandemia, care a atins oficial un an pe 11 martie, a arătat cât de mult avem nevoie de tehnologie, dar, de asemenea, că probabil nu este soluția pentru cele mai mari provocări ale noastre. Ce lucruri am învățat în aceste 12 luni? Tehnologia și-a arătat utilitatea, ajutând oamenii și companiile să se descurce într-o criză. Viața noastră din ce în ce mai digitală a creat și noi probleme care vor fi greu de rezolvat. Iar cele mai importante lucruri nu au nicio legătură cu tehnologia.

În primul rând, suntem recunoscători pentru faptul că tehnologia ne-a ajutat pe mulți dintre noi (milioane) să ne continuăm job-ul, școala și viața de familie. De asemenea, ne-a ținut la curent când puțin părea că are sens. În același timp ne-am distrat cu cărți digitale și videoclipuri în flux și am rămas în contact prin intermediul ecranelor cu prietenii și familia.

Am ales să ne facem cumpărăturile de la companiile locale în funcție de posibilitatea de a plasa comenzi online și de a rezerva un timp pentru ridicare. Tehnologia ne-a ajutat pe mulți dintre noi să păstrăm frânturi de normalitate într-o pandemie.

Citește și: Germania rămâne în LOCKDOWN de Paște, pe măsură ce infecțiile cu Covid-19 cresc | DeStiut.ro

Cât de mult s-au schimbat în ultimul an modelele de muncă și consum?

Oamenii care respectă tehnologia și obiceiurile oamenilor spun toți că pandemia a inventat unele comportamente digitale din senin, dar că, în cea mai mare parte, a avansat rapid tendințele digitale, care deja erau „încolțite”.

Mai mulți oameni au învățat să-și comande alimente online, au încercat și le-au plăcut serviciile de livrare a restaurantelor; alții au rămas conectați cu prietenii la jocuri video, s-au obișnuit cu întâlnirile prin Zoom și au avut întâlniri cu medicii lor prin apel video. Magazinele, studiourile de fitness și multe alte companii au fost forțate să se adapteze mai repede la ceea ce își doresc consumatorii.

Totodată, aceste beneficii au venit și cu dezavantaje profunde, iar avantajele nu au fost împărțite în mod egal. O mare parte din populația României care trăiește în zona rurală nu poate accesa internetul de acasă. Acest lucru se întâmplă din cauza infrastructurii și, bineîneles, cum să ai internet dacă nu ai current?

Și tehnologia care a promis să aducă proprietarilor de restaurante, comercianților de produse și solicitanților de locuri de muncă mai multe venituri în perioadele dificile a creat, de asemenea, dependențe noi și nedorite de intermediarii digitali, precum Glovo, Amazon și Uber. Va fi un eșec dacă noua economie digitală – la fel ca vechea economie – nu funcționează pentru toată lumea.

sursa

Citește și: Tehnologia inteligenței artificială este promițatoare, dar nu este o poțiune magică! | DeStiut.ro

Citește și: O prognoză solară cu vești bune! Soarele a intrat într-o nouă fază | DeStiut.ro

Citește și: Dacia Spring bate record după record la vânzări după doar câteva ore de la deschiderea precomenzilor! | DeStiut.ro