DE STIUTSOCIALSTIRITechnologyTEHNOLOGIETravel

Dacia Spring bate record după record la vânzări după doar câteva ore de la deschiderea precomenzilor! | DeStiut.ro

Dacia Spring bate record după record la vânzări după doar câteva ore de la deschiderea precomenzilor!Credit: YouTube/Cavaleria.ro

Sâmbătă, 20 martie, s-a dat startul la precomenzi online pentru Dacia Spring. Primul model 100% electric produs de Dacia bate record după record la vânzări. Primele mașini vor fi livrate în septembrie! În primele 4 ore de la deschiderea precomenzilor s-au rezervat mai multe Dacia Spring decât toate vehiculele electrice cumpărate în România în 2019.

La ora 13:00 a fost deschisă linia de comenzi, iar 6.000 de oameni erau în acel moment online, încercând să comande Dacia Spring. Mașina electrică produsă de Dacia stabilește noi recorduri. Astfel, potrivit Ziarul Financiar, în primele 4 ore s-au dat 1.500 de comenzi pentru Spring.

În 2019, în România s-au livrat 1.500 de mașini electrice, în timp ce în 2020 numărul a crescut la 2.900.

Cât costă Dacia Spring

Dacia Spring „Comfort Plus” costă 18.100 de euro, TVA inclus, iar versiunea „Comfort”, la prețul de 16.800 euro (TVA inclus). Noua Dacie va putea fi cumpărată și prin Programul Rabla Plus, pentru mașini electrice, prețul urmând să scadă până la 7.770 de euro, existând și posibilitatea unor rate în valoare de 49 de euro.

Dacia Spring va avea un motor electric de 33 KW (45 CP), cu o baterie de 26,8 KWh, potrivit Ziarul Financiar. Poate fi alimentată la o priză casnică, la un Wall Box sau la o bornă DC. Viteza maximă pe care ar putea-o atinge este de 125 km/h.

Cuceriți de prețul imbatabil pentru un vehicul electric, românii s-au înregistrat cu miile, pe platformă, ca să prindă o Dacia Spring.

”Cred că pe viitor, având în vedere şi normele de poluare, este o variantă foarte bună. Îmi place mult şi designul, îmi place mult şi raportul calitate preţ şi din familie am mers foarte mult pe Dacia. E foarte uşor de reîncărcat şi de acasă, de la o priză normală, şi am văzut tot mai multe staţii de reîncărcare în oraş. Eu sunt din Timişoara”.

– Dragoş Ioan Popescu, client

Citește și: Google Alphabet X lucrează la un proiect cu numele de cod „Wolverine”, care va oferi utilizatorilor superputeri | DeStiut.ro

Dacia Spring bate record după record la vânzări după doar câteva ore de la deschiderea precomenzilor!
Credit: YouTube/Cavaleria.ro

Dacia Spring bate record după record

Dacia Spring va fi produsă în China și are o autonomie de 230 km potrivit ciclului de testare WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană. La o priză casnică, un ciclu de încărcare va fi de peste 13 ore, conform datelor puse la dispoziție de producător. În timp ce la o priză rapidă, bateria va atinge 80% din capacitate în mai puțin de 60 de minute. (5 ore pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 7,4 kW și 8h30 pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 3,7 kW).

Presa auto plasează Dacia Spring la concurență cu Volkswagen e-uP care vine cu prețul de 24.711 de euro și la o autonomie la fel de restrânsă, aproape 260 km. Tot aici se situează și Skoda Citigo-e iV. Și acest model costă peste 20 de mii de euro și oferă 265 km autonomie.

Cei care au făcut precomandă pentru noul model Dacia vor primi un mail de confirmare, împreună cu un cod. În schimb, dacă s-a întâmplat să le fie reținută de mai multe ori taxa de rezervare – în urma problemelor de pe platformă – vor fi contactați pentru a li se restitui banii, au explicat Știrile PRO TV.

Citește și: Italia inaugurează „trenul de ambulanță” pentru transportul medical pe cale ferată! | DeStiut.ro

Citește și: Mașinile electrice au atins un record de 54% din vânzările din Norvegia, în timp ce Volkswagen îl depășește pe Tesla | DeStiut.ro

Citește și: Ofiţerul de poliţie acoperă cu haina lui câinele lovit de maşină până la sosirea ajutoarelor | DeStiut.ro

Citește și: O fetiță de 2 ani a dispărut timp de 2 zile! câinele ei i-a rămas alături tot timpul și este considerat un erou! | DeStiut.ro