DE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRITravel

Germania rămâne în LOCKDOWN de Paște, pe măsură ce infecțiile cu Covid-19 cresc | DeStiut.ro

Germania rămâne în LOCKDOWN de Paște, pe măsură ce infecțiile cu Covid-19 cresc

Cancelarul german Angela Merkel, a anunțat marți un blocaj dur de cinci zile de Paști, deoarece țara se luptă cu o creștere accentuată a noilor infecții cu coronavirus. Aproape toate magazinele vor fi închise în perioada Paștelui de pe 1 până pe 5 aprilie și nu se pot aduna mai mult de cinci persoane cu vârsta peste 14 ani din două gospodării. Magazinele alimentare ar putea fi deschise doar o zi, sâmbătă, 3 aprilie.

Măsurile generale de blocare a țării vor fi, de asemenea, prelungite până pe 18 aprilie, a spus Merkel. Nemții trăiesc sub diferite niveluri de restricții de la mijlocul lunii decembrie.

Autoritatea de sănătate publică a țării a raportat marți 7.485 de noi infecții și 250 de decese în numai 24 de ore. Numărul zilnic de infecții este cu 2.000 de cazuri mai mare decât în ​​urmă cu o săptămână. Peste 108 persoane din 100.000 se infectează acum în fiecare săptămână.

„Știm că măsurile actuale de urgență nu vor fi suficiente pentru a opri creșterea exponențială. De aceea, 1 aprilie, Joia Mare și 3 aprilie vor fi declarate zile de odihnă anul acesta, cu restricții extinse de contact și interzicerea adunărilor de pe 1 până pe 5 aprilie. Aceasta înseamnă închideri extinse de Paște. Pentru cinci zile la rând principiul este: vom rămâne acasă!”

– a spus Cancelarul german Angela Merkel la primele ore ale dimineții, după negocierile maratonului cu liderii de stat la Berlin.

Germania a înregistrat mai mult de 74.000 de decese Covid-19 de când a început pandemia, iar Merkel a spus că țara se confruntă cu un al treilea val de infecții. Cancelarul a mai spus că noua variantă britanică pune în dificultate controlul răspândirii virusului de către țară.

Programul de vaccinare al Germaniei, la fel ca în multe țări din Uniunea Europeană, a fost afectat de lipsa de aprovizionare. Marea Britanie și UE au fost implicate într-un nou conflict din cauza dozelor de vaccin AstraZeneca, Ursula von der Leyen, amenințând că va bloca exportul către Marea Britanie a unui lot de doze dintr-o fabrică din Olanda. Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat sprijinul pentru Ursula von der Leyen.

Citește și: Germania, Franța, Italia și Spania suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca! Ce decizie ia Romania? | DeStiut.ro

Citește și: O fetiță de 2 ani a dispărut timp de 2 zile! câinele ei i-a rămas alături tot timpul și este considerat un erou! | DeStiut.ro

sursa

Citește și: Ofiţerul de poliţie acoperă cu haina lui câinele lovit de maşină până la sosirea ajutoarelor | DeStiut.ro

Citește și: Dacia Spring bate record după record la vânzări după doar câteva ore de la deschiderea precomenzilor! | DeStiut.ro

Citește și: Tehnologia inteligenței artificială este promițatoare, dar nu este o poțiune magică! | DeStiut.ro