DE STIUTINEDITSTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Apple anunță noul iPad Air, care arată mai mult ca un iPad Pro | DeStiut.ro

Apple anunță noul iPad Air, care arată mai mult ca un iPad ProCredit: Youtube/Apple

Apple a dezvăluit ieri un nou iPad Air care arată foarte asemănător cu iPad Pro. Este o schimbare semnificativă de design față de actualul Air, care a fost readus la viață anul trecut pentru a sta între iPad și iPad Pro. Air-ul de anul trecut are rame groase și un buton pentru Touch ID, dar acest nou iPad Air are rame mult mai subțiri în jurul ecranului.

Noul iPad Air de la Apple arată ca o reîmprospătare a designului iPad Pro și va fi disponibil luna viitoare la un preț de la 599 USD.

Apple folosește un ecran mai mare de 10,9 inch, display Liquid Retina (2360 x 1640) pe acest nou iPad Air care este complet laminat cu suport True Tone și acoperire antireflex. Pentru a strânge acest afișaj, Apple a mutat senzorul de amprentă Touch ID pe butonul de alimentare din partea de sus. Acest lucru îl face primul iPad cu date biometrice încorporate în butonul de alimentare.

Apple anunță noul iPad Air, care arată mai mult ca un iPad Pro
Credit: Youtube/Apple

În interiorul noului iPad Air, Apple face câteva mari schimbări la cipurile care alimentează această tabletă. Acesta va fi alimentat de Apple A14 Bionic, un cip de 5nm cu un procesor cu șase nuclee și 11,8 miliarde de tranzistori. Apple promite o îmbunătățire a performanței cu 40% față de ultimul iPad Air și suport grafic îmbunătățit, datorită unui nou GPU cu patru nuclee.

Apple spune că este „cel mai avansat cip” pe care l-a realizat vreodată și include chiar și acceleratoare specifice de învățare automată pe care aplicațiile le vor putea folosi. Apple a demonstrat o varietate de aplicații în timpul evenimentului său de presă, promițând că dezvoltatorii de aplicații vor putea profita de puterea acestui nou cip pentru aplicațiile lor.

Citește și: Noile ceasuri Apple Seria 6 vor monitoriza nivelul de oxigen din sânge | DeStiut.ro

Apple trece, de asemenea, la USB-C pe iPad Air, la fel ca iPad Pro și va suporta încărcare de 20 W și transferuri de date de 5 Gbps. Wi-Fi 6 este, de asemenea, inclus, iar modelele opționale LTE vor fi disponibile, Apple promițând conectivitate LTE cu 60% mai rapidă.

Pe partea camerei, Apple împrumută chiar camera principal de 12 megapixeli de la iPad Pro și o modernizează cu o stabilizare video îmbunătățită pe Air. O cameră FaceTime HD de 7 megapixeli frontală este inclusă, cu HDR inteligent și suport pentru captare video 1080p 60fps.

Apple anunță noul iPad Air, care arată mai mult ca un iPad Pro
Credit: Youtube/Apple

Acest ultim iPad Air va susține, de asemenea, (noul) creionul Apple de 129 USD, care se atașează magnetic la tabletă. Accesoriul Apple Keyboard Magic de 299 USD se va atașa, de asemenea, la acest iPad Air, făcând acest lucru și mai asemănător cu iPad Pro. Noul iPad Air va suporta, de asemenea, Apple Keyboard Folio Smart de 179 USD și noile huse Smart Folio de 79 USD.

Apple a reîmprospătat în mod clar iPad Air pentru a aduce majoritatea funcțiilor iPad Pro la un preț mai accesibil. IPad Air încă nu are afișajul de reîmprospătare ridicat de 120Hz găsit pe iPad Pro, suport pentru Face ID și noua sa cameră lidar. Dacă toate acestea sunt lucruri fără de care poți trăi, atunci iPad Air arată ca o alternativă solidă.

Apple spune că noul iPad Air va fi disponibil luna viitoare în cinci culori: argintiu, gri spațial, aur roz, verde și albastru cer, la un preț de la 599 USD.

Citește și:Apple „adaugă teleobiectivele periscop la telefoane” | DeStiut.ro

Citește și: Cinema City redeschide sălile de cinema VINERI, 11 septembrie | DeStiut.ro

Citește și: Mark Zuckerberg devine al treilea cel mai bogat om din lume | DeStiut.ro

sursa