DE STIUTLIFE STYLESOCIALSTIRI

Asociația Națională a Proprietarilor de Teatru reînnoiește apelul către #SaveYourCinema, solicitând cinefililor să trimită jumătate de milion de scrisori către Congres | DeStiut.ro

Asociația Națională a Proprietarilor de Teatru reînnoiește apelul către #SaveYourCinema, solicitând cinefililor să trimită jumătate de milion de scrisori către Congres

Asociația Națională a Proprietarilor de Teatru (National Association of Theatre Owners – NATO) a cerut din nou joi Congresului să „salveze cinematografele” (#SaveYourCinema) și să ofere ajutor pentru cinematografele care se luptă să supraviețuiască în timpul pandemiei. Lobby-ul expoziției solicită pe cineva din întreaga țară care să-i îndemne pe parlamentarii din D.C. cu scopul de a ajunge la jumătate de milion de scrisori trimise.

Deja, campania NATO #SaveYourCinema a determinat 100.000 de oameni din toată țara să trimită mai mult de 300.000 de scrisori către Congres în sprijinul ajutorului pentru cinematografe. Apelul #SaveYourCinema urmează unei recente scrisori deschise către Congres semnate de 93 de regizori, producători și scriitori, printre care James Cameron, Barry Jenkins, Alma Har’el, Patty Jenkins, Christopher Nolan, Steven Spielberg, George Lucas și alții.

Campania îndeamnă Congresul să adopte mai multe soluții care ar putea ajuta cinematografele să supraviețuiască acestei crize, inclusiv extinderea Programului de Protecție a Salariilor, adoptarea Legii RESTART (S. 3814 / HR 7481) și realocarea banilor neutilizați din Legea CARES către programele de ajutorare care vizează cinematografele de toate dimensiunile.

Iată cum pandemia a afectat cinematografele: 93% dintre companiile de cinematograf au înregistrat pierderi de peste 75% în al doilea trimestru al anului 2020. La începutul acestei săptămâni, circuitul american nr. 2, Regal, a fost nevoit să se închidă pentru că noul Guvernatorul al New York-ului, Andrew Cuomo, refuză redeschiderea cinematografelor. De asemenea, San Francisco a permis redeschiderea cinematografelor, dar a interzis vânzarea de concesii, care este esența expoziției.

Citește și: Sadio Mane: Nu doar un mare jucător de fotbal, ci și un mare om | DeStiut.ro

China A DECIS SĂ REDESCHIDĂ cinematografele de luni

NATO spune în ultima sa versiune că, dacă acest lucru persistă, „69% dintre companiile de cinematografie mici și mijlocii vor fi forțate să depună faliment sau să închidă definitiv, iar 66% din locurile de muncă în teatru vor fi pierdute”.

„Realitatea cruntă este că multe săli de cinema nu vor putea redeschide dacă nu primesc ajutor guvernamental. Acest lucru este cât se poate de urgent. Industria expozițională a prosperat înainte de această pandemie și va prospera din nou, dar teatrele și angajații lor au nevoie de o punte de legătură pentru a-i duce până în acel moment.”

– Esther Baruh, directorul relațiilor guvernamentale pentru NATO

În timp ce a existat un impuls pentru un proiect de lege de salvare a companiilor aeriene, președintele Camerei, Nancy Pelosi, a exclus ieri un proiect de lege autonom pentru ajutor suplimentar pentru acea industrie, fără un pachet mai larg de ajutor pentru coronavirus.

„Comentariul pe care l-am făcut administrației a fost: Ne bucurăm să analizăm ce ar dori acel proiect de lege independent ca parte a unui proiect de lege mai mare, dacă există un proiect de lege mai mare. Dar nu există niciun proiect independent.”

– Nancy Pelosi a declarat jurnaliștilor joi

Acest lucru a venit după discuțiile recente ale lui Pelosi cu secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, miercuri despre ajutorul pentru industria pandemiei afectate de companiile aeriene.

Proprietarii de cinematografe doresc ca Congresul să ofere o considerație similară pentru o industrie cunoscută istoric ca parte a exportului nr. 1 al Americii (filme). Teatrele reprezintă o parte imensă a ecosferei industriei cinematografice, stimulând locurile de muncă pentru cei din producție. Industria expozițională are 150.000 de angajați.

Citește și: Papagalii de la o Grădină Zoologică din Anglia, „concediați” din cauză că înjurau vizitatorii | DeStiut.ro

Citește și: Liderii Pentagonului sunt în carantină după ce au fost expuși la virus | DeStiut.ro

Citește și: Lucrătorii cu venituri mici, forțați să se autoizoleze, vor primi 500 de lire sterline | DeStiut.ro

sursa