DE STIUTSANATATESOCIALSTIRI

Carantină de patru săptămâni confirmată în cel mai recent anunț al lui Boris Johnson | DeStiut.ro

Din nou în carantină pentru 2 săptămâni! Marea Britanie se îndreaptă către 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi

Carantină de patru săptămâni va fi impusă în toată Anglia pe 5 noiembrie, închizând localurile, restaurante și magazine neesențiale și cu interzicerea călătoriilor în străinătate. Întâlnirile între alte gospodării în interiorul caselor va fi, de asemenea, interzisă, cu excepția îngrijirii copiilor, dar școlile și universitățile vor rămâne deschise, iar exercițiile în aer liber vor fi premise.

Premierul Boris Johnson a ridiculizat ideea când a fost susținută de liderul laburist Keir Starmer, insistând că abordarea sa pe trei niveluri a restricțiilor mai slabe ar îmblânzi Covid-19 – dar infecțiile au continuat să crească.

Acum Anglia se va întoarce la o carantină foarte asemănătoare cu cea impusă în martie, cu sfaturi pentru a nu călători decât pentru muncă, educație sau asistență medicală. Livrările la domiciliu vor fi permise, iar supermarketurile nu vor trebui să împiedice vânzarea de bunuri neesențiale. Slujbele bisericești se vor înceta încă o data, însă rugăciunea privată va continua. Părăsirea domiciliului pe îm timpul nopții va fi permisă numai în scopuri de muncă.

Guvernul speră că măsurile dure vor „salva Crăciunul”, permițând revenirea la un fel de normalitate pentru sezonul festiv, dar numai dacă infecțiile și decesele pot fi reduse. Noile restricții vin după refuzurile inițiale de a lua în considerare o altă carantină. Niciunul nu insistase până vineri că sistemul lor pe trei niveluri era cea mai bună soluție pentru abordarea celui de-al doilea val, evitând în același timp daunele economice ale unei întreruperi complete.

Miniștrii au fost avertizați la sfârșitul lunii septembrie de Sage că țara se confrunta cu o „epidemie foarte mare, cu consecințe catastrofale”, cu excepția cazului în care au luat măsuri imediate prin impunerea unui „întrerupător de circuit” de două săptămâni – totuși astfel de sfaturi au fost înlăturate. Totuși, cazurile, spitalizările și decesele au continuat să crească! La finalul săptămânii 23 Octombire, aproximativ 568.100 de persoane au fost infectate, potrivit Biroului de Statistică Națională; astfel, guvernul a decis acum să acționeze.

Citește și: Boris Johnson promite că va proteja 30% din terenurile Marii Britanii până în 2030 | DeStiut.ro

Oamenii de știință au avertizat că până la 4.000 de decese zilnice ar putea fi înregistrate în timpul avântului celui de-al doilea val în UK dacă nu s-ar impune carantina. Spitalizările nu vor atinge vârful până la jumătatea lunii decembrie, decesele continuând să crească până la sfârșitul anului, au spus documentele produse de Grupul științific de gripă pandemică pentru modelare (SPI-M).

O lucrare Whitehall separată, văzută de BBC, a avertizat că NHS nu va mai putea accepta mai mulți pacienți până la Crăciun, chiar dacă spitalele Nightingale sunt utilizate și procedurile non-urgente sunt anulate. Comitetul Sage a prognozat, de asemenea, că numărul deceselor ar putea depăși marca 85.000 prevăzută de modelarea guvernului.

În ciuda presiunii propriilor deputați conservatori pentru a persista cu strategia pe trei niveluri, Boris Johnson și echipa sa au acceptat că carantina la nivel național este singura modalitate de a scande presiunea cauzată de epidemia în creștere. Membrii Sage au salutat introducerea unor măsuri mai stricte.

Profesorul Sir Jeremy Farrar, care este și director al Wellcome Trust, a declarat că consecințele respectării restricțiilor „insuficiente” actuale ar fi „mult mai grave” decât carantina pentru a doua oară.

„Cu cât acționăm mai repede, cu atât mai repede putem începe să ne recuperăm. Vor fi câteva săptămâni foarte dificile și nimeni nu poate știi care va fi prețul pe care oamenii îl vor plati. Dar consecințele respectării restricțiilor insuficiente actuale ar fi fost mult mai grave.”

Dr. Stephen Griffin, profesor asociat la Școala de Medicină a Universității Leeds, a declarat că acest „deja vu pe care Regatul Unit este pe cale să-l îndure, poate fi în întregime prevenit”.

„Virusul nu a fost niciodată suprimat la nivelurile corecte din cauza deblocării rapide, în special în nord. Mai mult decât atât, cea mai bună armă a noastră cu care putem contracara focarele ulterioare, și anume testarea și urmărirea comunității, rămâne un corp disfuncțional și ineficient. Din nou, Marea Britanie a acționat lent, amânând acțiunea decisivă până în ultimul moment.”

Kate Nicholls, director executiv al UK Hospitality, a declarat că izolarea națională ar fi „absolut devastatoare” pentru industrie și a solicitat ca sectorul să primească „ajutor suplimentar semnificativ pentru a trece prin acest lucru”.

Conform celor mai recente date, Marea Britanie a înregistrat acum peste un milion de cazuri confirmate de laborator de coronavirus de la începutul focarului. Cifrele lansate sâmbătă au arătat că 21.915 cazuri confirmate de laborator au fost raportate începând cu ora 9.00, ceea ce înseamnă că numărul total este de 1.011.660. Alte opt țări au înregistrat peste un milion de cazuri de coronavirus.

Citește și: Asociația Națională a Proprietarilor de Teatru reînnoiește apelul către #SaveYourCinema, solicitând cinefililor să trimită jumătate de milion de scrisori către Congres | DeStiut.ro

Până în prezent, au fost înregistrate 58.925 de decese cu Covid-19 pe certificatul de deces.

Citește și: Calea Lactee este plină de planete, dar astronomii au prima dovadă a unei planete într-o altă galaxie | DeStiut.ro

Citește și: Sadio Mane: Nu doar un mare jucător de fotbal, ci și un mare om | DeStiut.ro

Citește și: Papagalii de la o Grădină Zoologică din Anglia, „concediați” din cauză că înjurau vizitatorii | DeStiut.ro

sursa