DE STIUTLIFE STYLESOCIALSTIRI

Boris Johnson promite că va proteja 30% din terenurile Marii Britanii până în 2030 | DeStiut.ro

Boris Johnson vrea numai muncitori talentați în Marea BritanieCredit: YouTube

Boris Johnson promite că va proteja 30% din terenurile Marii Britanii până în 2030. În plus, 400.000 de hectare de peisaje rurale englezești vor fi protejate pentru a sprijini redresarea naturii în cadrul planurilor anunțate de Boris Johnson.

Premierul și-a luat angajamentul la un eveniment virtual al Națiunilor Unite. El s-a alăturat unui angajament global de 65 de lideri pentru a reduce pierderile până la aceeași dată. Parcurile naționale, zonele de o frumusețe naturală remarcabilă și alte zone protejate reprezintă 26% din terenul din Anglia. Boris Johnson a promis că guvernul va crește cantitatea de teren protejat în Marea Britanie la 30% până în 2030.

Mediul este o chestiune descentralizată, dar guvernul a declarat că va colabora cu Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, precum și cu proprietarii de terenuri, pentru a crește cantitatea de teren protejat în Marea Britanie. Premierul a semnat Angajamentul Liderilor pentru Natură, care include angajamente de a acorda prioritate unei recuperări ecologice în urma pandemiei de coronavirus, de a realiza obiective ambițioase de biodiversitate și de a spori finanțarea pentru natură.

Premierul Boris Johnson a declarat că țările trebuie să transforme „cuvintele în acțiune” și „să convină asupra unor obiective ambițioase și obiective obligatorii”.

„Nu ne putem permite să ezităm și să amânăm, deoarece pierderea biodiversității are loc astăzi, se întâmplă într-un ritm înspăimântător. Dacă nu va fi controlat, consecințele vor fi catastrofale pentru noi toți. Dispariția este pentru totdeauna, deci acțiunea noastră trebuie să fie imediată.”

– Boris Johnson

Liderii mondiali s-au reunit adesea pentru a încheia acorduri cu privire la schimbările climatice, dar un angajament la nivel înalt în materie de natură este mult mai rar. Ecologiștii sunt încântați; spun că natura este în cădere liberă și are nevoie urgentă de protecție, deoarece drumurile, căile ferate, locuințele și terenurile agricole acoperă Pământul.

Citește și: Asociația Națională a Proprietarilor de Teatru reînnoiește apelul către #SaveYourCinema, solicitând cinefililor să trimită jumătate de milion de scrisori către Congres | DeStiut.ro

Dar ei spun că Boris Johnson trebuie să dea exemplul. Aceștia subliniază că aproximativ jumătate din siturile de interes științific special existente în Marea Britanie se află în stare proastă, multe din lipsa de finanțare. Mai mult, măsurile de protejare a faunei sălbatice din proiectul de lege privind mediul înconjurător sunt calificate în Commons pentru lipsa timpului parlamentar.

Susținătorii spun că dacă Marea Britanie ia cu adevărat natura în serios, trebuie să evite tranzacțiile comerciale care dăunează vieții sălbatice. De asemenea, trebuie să reducă importurile de alimente care au provocat distrugerea mediului în străinătate – cum ar fi creșterea bovinelor în Amazon.

Martin Harper, directorul de conservare globală al RSPB, a declarat că angajamentul de 30% ar putea fi un „pas uriaș către abordarea crizei cu care se confruntă viața noastră sălbatică”. „Cu toate acestea, obiectivele pe hârtie nu vor fi suficiente”, a spus el. „Cele stabilite acum un deceniu au eșuat, deoarece nu au fost susținute de acțiune”. Martin Harper a declarat că angajamentul trebuie introdus în legislația internă „ca parte a unei suite de obiective pentru a restabili abundența și diversitatea faunei sălbatice, în fiecare țară din Marea Britanie”.

Craig Bennett, director executiv al Wildlife Trusts, a declarat că este un „început bun”, dar este nevoie de „un nivel mult mai mare de acțiune urgentă” pentru ca natura să intre în recuperare, inclusiv salvarea locurilor sălbatice aflate în prezent în declin. El a spus că multe parcuri naționale și zone de o frumusețe naturală remarcabilă au fost „grav epuizate de viața sălbatică din cauza pășunării excesive, a gestionării deficitare sau a practicilor agricole intensive”, în timp ce aproximativ jumătate din siturile de interes științific special se aflau „într-o stare săracă și suferă de scăderea vieții sălbatice”.

Citește și: Liderii Pentagonului sunt în carantină după ce au fost expuși la virus | DeStiut.ro

Citește și: Lucrătorii cu venituri mici, forțați să se autoizoleze, vor primi 500 de lire sterline | DeStiut.ro

Citește și: Maternitatea și nașterea în Marea Britanie: „Nu am plătit nicio liră pentru consultații, naștere, spitalizare sau medicamente!” | DeStiut.ro

sursa