DE STIUTEntertainmentMoviesSTIRI

Disney închide studiourile Blue Sky, Fox Animation House responsabile pentru „Epoca de gheață” și multe altele. Câte studiouri de animație au mai rămas? | DeStiut.ro

Disney închide studiourile Blue Sky, Fox Animation House responsabile pentru „Epoca de gheață” și multe altele. Cate studiouri de animație au mai rămas?

Blue Sky Studios , fosta divizie de animație Fox care a creat franciza Ice Age, precum și RobotsThe Peanuts Movie și recentul Spies in Disguise, nu mai există. Acum că Disney deține Fox și, prin extensie, Blue Sky, casa șoricelului a decis să închidă studioul de animație în luna aprilie. Disney citează „realitățile economice actuale” din spatele deciziei. Drept urmare, următorul film de animație Blue Sky care urma să apară, Nimona a fost anulat.

Deadline raportează că, din cauza pandemiei de COVID-19, „anul trecut a fost o provocare pentru Disney pe multe fronturi, bineînțeles din cauza pandemiei, nu doar din partea studioului, ci și cu închiderile parcurilor tematice și cu andocarea liniei de croazieră” și că operarea unui „al treilea studio de animație de lungmetraj nu mai era viabil pentru Disney, având în vedere realitățile economice actuale cauzate de COVID”. Disney operează în prezent atât Disney Animation Studios, cât și Pixar. Dețin și Lucasfilm Animation, dar studioul respectiv nu a mai produs niciun lungmetraj din 2015.

Citește și: Serviciul de streaming Bravia Core de la Sony va furniza videoclipuri comparabile cu Blu-ray | DeStiut.ro

Disney închide studiourile Blue Sky, Fox Animation House responsabile pentru „Epoca de gheață” și multe altele. Cate studiouri de animație au mai rămas?

Disney închide studiourile Blue Sky

Un purtător de cuvânt al Disney adaugă: „Având în vedere realitățile economice actuale, după multă analiză și evaluare, am luat decizia dificilă de a închide operațiunile de filmare la studiourile Blue Sky”. Blue Sky era în prezent în producție pentru filmul animat Nimona, care a expus povestea unui „tânăr schimbător de formă care se alătură unui om de știință nebun pe nume Lord Ballister Blackheart pentru a-l expune pe conducătorul regatului”. Nimona, care era în regia lui Patrick Osborne, urma să se apară pe 14 ianuarie 2022, dar filmul este acum mort și nu va mai fi lansat. Au mai rămas aproximativ 10 luni de producție pe film. Această decizie face ca Spies in Disguise, lansat în 2019, să fie ultimul filmul marca Blue Sky.

Blue Sky Studios a fost fondată în 1987 de Chris Wedge, Michael Ferraro, Carl Ludwig, Alison Brown, David Brown și Eugene Troubetzkoy după închiderea angajatorului lor MAGI, unul dintre studiourile de efecte vizuale din spatele Tron, marca Disney. Când au ieșit pe cont propriu, Blue Sky a lucrat inițial la efecte vizuale pentru reclame și filme înainte de a decide să se dedice filmelor animate. Primul lor lungmetraj a fost Ice Age din 2002, distribuit de Fox.

Ice Age a dat naștere unei francize întregi pentru Blue Sky și Fox, iar studioul a produs, de asemenea, titluri animate precum Robots, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!, Rio și Rio 2, EpicThe Peanuts Movie și Ferdinand.

Închiderea va afecta 450 de angajați și se spune că Disney „lucrează cu angajații de la casa de animație din Greenwich, CT, pentru a explora poziții deschise la celelalte studiouri interne”.

sursa

Citește și: Netflix 2021 = UN FILM NOU ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ! | DeStiut.ro

Citește și: Netflix anunță cea de-a 5-a și ultima parte din „La Casa de Papel” (a.k.a. „Money Heist”) – Când încep filmările? | DeStiut.ro

Citește și: Meteorul explodează deasupra statului Vermont cu forta a 200 de kilograme de TNT | DeStiut.ro