DE STIUTLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASANATATESOCIALSTIRITravel

Flăcări ca din Iad! O nouă misiune pentru pompierii români în Grecia! | DeStiut.ro

Flăcări ca din Iad! O nouă misiune pentru pompierii români în Grecia!Photo Credit: The Sun via YouTube

Un incendiu major care a devastat o pădure de pini timp de patru zile, a ars locuințe și a condus la evacuarea satelor din nord-vestul Atenei este în declin, dar nu este încă sub control, a raportat joi ministrul grec responsabil de ordinea publică.

O nouă misiune a pompierilor români în Grecia va începe vineri, 20 august. Incendiile de pădure fac în continuare ravagii în această ţară, iar cererea autorităţilor de la Atena vine după ce presa şi cetăţenii greci au fost impresionaţi de modul în care au acţionat pompierii noştri. Abia s-a încheiat misiunea pompierilor români în Grecia, că este nevoie din nou de intervenţia lor! Joi seara, premierul Florin Cîţu a anunţat că 142 de pompieri salvatori vor fi din nou trimişi în Grecia, pentru a lupta cu incendiile de pădure. Misiunea acestora va începe chiar de vineri, a relatat Capital.ro.

Sute de pompieri greci și polonezi, susținuți de zeci de elicoptere și avioane, s-au luptat cu focul în apropierea satului Vilia, la aproximativ 60 de kilometri (37 mile) de capitala Greciei. Ministrul pentru Protecția Cetățenilor, Michalis Chrisochoidis, a declarat că „cea mai mare parte” a incendiului a fost izolat, dar focul încă nu era ținut sub control.

Pompierii s-au confruntat cu condiții deosebit de grele, inclusiv lipsa căilor de acces în pădurea densă, temperaturi ridicate, condiții uscate și vânturi în continuă schimbare, a spus el. În toată țara, departamentul de pompieri a declarat că 55 de noi incendii forestiere au izbucnit în cele 24 de ore dintre miercuri seara și joi seara, cele mai multe fiind abordate în primele etape.

Citește și:Mii de rezidenți din California au ordin să evacueze! Incendiul Dixie a mistuit jumătate de milion de acri de teren! | DeStiut.ro

Flăcări ca din Iad! O nouă misiune pentru pompierii români în Grecia!
Photo Credit: The Sun via YouTube

Grecia se confruntă cu o nouă rundă de incendii majore

Au fost trimise întăriri la Vilia, cu 22 de elicoptere, inclusiv două din Rusia și unul din Emiratele Arabe Unite, și 11 avioane care au oferit sprijin aerian pentru 451 de pompieri și 166 de vehicule.

Forțele terestre includ 143 de pompieri polonezi trimiși ca asistență în Grecia, care s-au luptat cu sute de incendii în toată țara în această lună. Pompierii polonezi vor rămâne în Grecia încă două săptămâni, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis pe Twitter.

Ministrul pentru Protecția Cetățenilor, Michalis Chrisochoidis, a declarat că Grecia a acceptat o ofertă de ajutor din partea României, care va trimite pompieri și vehicule. Peste 100 de pompieri români au fost trimiși la începutul acestei luni pentru a interveni într-un incendiu masiv pe insula Evia care a ars mai mult de o săptămână.

Flacăra Vilia a ars mai multe locuințe și case de vacanță în Thea, dar și în jurul satului, inclusiv casa locuitorului local Nikolaos Loanas:

„Această casă care a ars până la pământ este a mea. Am avut-o de aproximativ 45 de ani și a fost construită prin greutăți, cu mult efort, sudoare și stres. A avut 45 de ani de amintiri. …. Soția mea și cu mine ne-am mutat aici când eram tineri, cei doi copii ai mei au crescut aici, s-au jucat aici, s-au distrat aici, celor trei nepoate le-a plăcut aici.”

Incendiile sălbatice din Grecia vin în urma unui val de căldură – cel mai sever al țării din ultimele trei decenii – care a lăsat tufișurile și pădurile arse. Cauzele incendiilor nu au fost stabilite oficial, deși zeci de persoane au fost arestate suspectate ca au pus focul.

Citește și: Incendiile fac prăpăd in Grecia și Turcia! | DeStiut.ro

Flăcările au extins capacitățile de stingere a incendiilor din țară la limită, determinând guvernul să apeleze la ajutor internațional, inclusiv printr-un sistem de intervenție de urgență al Uniunii Europene. Aproximativ 24 de țări europene și din Orientul Mijlociu au răspuns, trimitând avioane, elicoptere, vehicule și sute de pompieri. Majoritatea s-au întors de acasă.

Sursa

Citește și: Omul crescut de lupi într-o peșteră recunoaște că este dezamăgit de viața umană! | DeStiut.ro

Citește și: Derinkuyu, cel mai adânc oraș subteran din Turcia unde puteau locui 20,000 de oameni | DeStiut.ro

Citește și: Luna plină a lunii august este în acest weekend. Iată de ce se mai numește și „lună de sturioni”. | DeStiut.ro