DE STIUTINEDITLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Italia inaugurează „trenul de ambulanță” pentru transportul medical pe cale ferată! | DeStiut.ro

Italia inaugurează „trenul de ambulanță” pentru transportul medical pe cale ferată!Credit: YouTube

8 martie 2021, Italia a inaugurat un „tren de ambulanță” pentru transportul medical al pacienților pe calea ferată în caz de dezastre și urgențe, Covid-19. Trenul a fost furnizat de FS. Aventura trenului de ambulanță, convoiul pus la dispoziție de FS pentru tratamentul și transportul pacienților în timpul dezastrelor și urgențelor, începând cu cel actual legat de gestionarea răspândirii Covid-19, începe la Roma.

Prezentarea a avut loc luni dimineaă la stația Termini, în prezența Ministrului sănătății Roberto Speranza, a CEO-ului FS Gianfranco Battisti și a președintelui regiunii Lazio și secretar al Partidului Democrat, Nicola Zingaretti.

Trenul este echipat cu personal medical dedicat în vagoane echipate cu echipamente medicale specifice. Conține 21 de paturi de terapie intensivă. La bord se află un medic șef, un medic de recomandare, cinci operatori tehnici, șase anestezisti care resuscitează și 18 asistente cu expertiză în terapie intensivă. O configurație care poate fi variată în funcție de nevoile pacientului.

Citește și: Meteorul explodează deasupra statului Vermont cu forta a 200 de kilograme de TNT | DeStiut.ro

Italia inaugurează „trenul de ambulanță” pentru transportul medical pe cale ferată!
Credit: YouTube

Pentru urgența COVID, trenul de ambulanță asigură un mediu rezistent la viruși

„Suntem foarte mulțumiți de acest tren, pe care l-am realizat intern, în atelierele noastre din Voghera. Este un tren cu 8 vagoane pentru 21 de pacienți, cu toată tehnologia necesară, dar nu va fi neapărat legat de gestionarea pacienților infectați cu covid, ci poate fi utilizat pentru alte urgențe în toată Italia și Europa, unde nu există alte exemple de acest tip. Am vorbit despre asta recent în Franța, unde au fost surprinși pozitiv și se gândeau să pună în aplicare ceva similar”.

– Gianfranco Battisti, CEO FS

„Pentru un răspuns mai eficient, trebuie să adunăm toate componentele sistemului țării noastre. Acest tren este un exemplu. Calea ferată va putea face legătura cu serviciul nostru regional de sănătate.”

– Roberto Speranza, Ministrului sănătății

Citește și: Suedia va închide frontiera cu Norvegia după ce Oslo intră în lockdown | DeStiut.ro

Trenul va putea transporta pacienți în alte părți ale Italiei sau în străinătate pentru a scuti presiunea asupra diferitelor spitale. Ziua de 8 martie 2021 a servit și pentru a aminti noul hub de vaccinare din fața stației Termini, prezentat deja săptămâna trecută, o structură dotată cu 21 de stații de vaccinare, inclusiv două dedicate persoanelor cu dizabilități.

La capacitate maximă, sunt planificate 1.500 de vaccinări pe zi. Două proiecte ale FS în colaborare cu Protecția Civilă, Regiunea Lazio, Crucea Roșie italiană și Agenția Regională de Urgență Lombardia.

sursa

Citește și: Norvegia impune măsuri dure de carantinare în Oslo după focarul cu noua tulpină de Covid-19 | DeStiut.ro

Citește și: De ce sunt oameni care încă sunt sceptici în legătura cu noul vaccin pentru COVID-19? | DeStiut.ro

Citește și: Un al doilea vaccin împotriva coronavirusului făcut de China, considerat a fi eficient | DeStiut.ro