DE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

Norvegia impune măsuri dure de carantinare în Oslo după focarul cu noua tulpină de Covid-19 | DeStiut.ro

Norvegia impune măsuri dure de carantinare în Oslo după focarul cu noua tulpină de Covid-19

Sâmbătă, Capitala Norvegiei, Oslo și 9 municipalități învecinate (Nordre Follo, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Frogn, Enebakk, Moss, Våler), au impus unele dintre cele mai dure măsuri de lockdown de până acum, după izbucnirea noii tulpini de coronavirus mai contagioase, identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

Centrele comerciale și alte magazine neesențiale vor fi închise de la prânz, pentru prima dată în pandemie, și nu se vor redeschide cel mai devreme până la 1 februarie, a anunțat guvernul. Magazinele care vând alimente vor rămâne deschise, împreună cu farmaciile și stațiile de benzină.

Activitățile sportive organizate vor fi oprite, restaurantele trebuie să se închidă, iar școlile trebuie să se bazeze mai mult pe învățământul de la distanță, în timp ce gospodăriile au fost rugate să nu aibă vizitatori acasă. „Împreună am reușit să dărâmăm virusul de mai multe ori și sunt convins că o putem face din nou”, a declarat Ministrul Sănătății, Bent Hoeie într-o conferință de presă.

Norvegia a identificat până acum 55 de cazuri  de infectări cu noua tulonă a virusului care s-a răspândit deja pe scară largă în Marea Britanie, au arătat datele de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică. Norvegia a impus unele dintre cele mai dure restricții de călătorie din Europa și a introdus recent testele obligatorii COVID-19 la granițele sale.

Citește și: Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie determină blocarea și interdicții de călătorie | DeStiut.ro

Norvegia impune măsuri dure de carantinare în Oslo după focarul cu noua tulpină de Covid-19

În 14 zile, numărul total de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori a fost de 149 în săptămâna care s-a încheiat pe 17 ianuarie, al cincilea cel mai mic din Europa în spatele Islandei, Finlandei, Greciei și Bulgariei, a declarant Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Începând de joi, națiunea de 5,4 milioane a vaccinat aproape 72.000 de persoane cu o primă doză și aproape 1.900 au primit două doze, potrivit datelor Institutului Norvegian de Sănătate Publică. Norvegia a primit vineri știri că va primi doar 18% din dozele de vaccin pe care le anticipase de la AstraZeneca în februarie – 200.000 de doze în loc de 1,12 milioane planificate.

Citește și:Joe Biden restabilește restricțiile de călătorie Covid-19 anulate de Trump, impunând o nouă interdicție Africii de Sud | DeStiut.ro

Citește și: Serviciul de streaming Bravia Core de la Sony va furniza videoclipuri comparabile cu Blu-ray | DeStiut.ro

Citește și: Un al doilea vaccin împotriva coronavirusului făcut de China, considerat a fi eficient | DeStiut.ro

sursa