DE STIUTSANATATESOCIALSTIRI

Germania, Franța, Italia și Spania suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca! Ce decizie ia Romania? | DeStiut.ro

Germania, Franța, Italia și Spania suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca | DeStiut.ro

Germania, Italia, Franța și Spania s-au alăturat țărilor europene care au oprit temporar utilizarea dozelor de vacin Covid-19 realizat de AstraZeneca din cauza cazurilor alarmante legate de cheaguri de sânge, dând o nouă lovitură la lansarea lentă a vaccinării continentului.

O serie de pauze de avertizare care a început săptămâna trecută a luat amploare luni. Danemarca a fost prima care a suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca. Irlanda, Norvegia, Olanda și Islanda au declarat, de asemenea, că vor aștepta ca autoritatea de reglementare a medicamentelor din întreaga Europă să investigheze un numărul de probleme grave de coagulare a sângelui în rândul persoanelor care au primit serul AstraZeneca.

Autoritatea de reglementare, Agenția Europeană pentru Medicamente, este așteptată până joi să pronunțe verdictul privind siguranța și riscurile potențiale dintr-o revizuire a cazurilor raportate. EMA, care acționează la fel ca Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente în reglementarea medicamentelor în întreaga Uniune Europeană, a declarat că nu există dovezi ale unei legături între cheagurile de sânge raportate și vaccin.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, primul care a dat undă verde pentru utilizare în masă la sfârșitul lunii decembrie, și-a menținut această poziție, spunându-le britanicilor să se vaccineze conform planificării. Aproximativ 11 milioane de doze AstraZeneca au fost administrate în Marea Britanie, făcându-l un pilon central al lansării rapide.

Oprirea temporară a vaccinării cu AstraZeneca este un alt obstacol într-o lansare mai largă a vaccinurilor în Europa, îngreunată de lipsa de aprovizionare și alte obstacole. Acest lucru vine pe măsură ce continentul se luptă cu un număr tot mai mare de cazuri Covid-19. Ratele de vaccinare ale Europei sunt mult mai mici decât în ​​SUA și Marea Britanie, unde cazurile Covid-19 s-au stabilizat sau scad.

Citește și: Italia inaugurează „trenul de ambulanță” pentru transportul medical pe cale ferată! | DeStiut.ro

De ce pandemia transformă atât de mulți oameni în teoreticieni ai conspirației

Tot mai multe țări suspendă utilizarea vaccinului Covid-19 de la AstraZeneca

Opririle temporare din Europa ar putea ridica îngrijorări în rândul beneficiarilor din alte părți. Reflectând această îngrijorare, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat luni ca vaccinările să continue normal pentru a se Evita decesele inutile cauzate de Covid-19. OMS cercetează, de asemenea, rapoartele de coagulare a sângelui, dar până acum nu a găsit dovezi care să incrimineze vaccinul de la AstraZeneca, a spus un purtător de cuvânt.

Ministrul sănătății din Germania, Jens Spahn, a declarat luni că întreruperea lansării AstraZeneca a fost o măsură de precauție în urma recomandărilor autorității de reglementare a vaccinurilor din Germania, Institutul Paul Ehrlich. Institutul a recomandat oprirea după ce au fost raportate șapte cazuri de coagulare a sângelui după administrarea a 1,6 milioane de doze în țară.

Cheagurile de sânge raportate la unele persoane care au primit vaccinul AstraZeneca-Oxford sunt cunoscute în general ca evenimente tromboembolice venoase și sunt relativ frecvente. Acestea implică formarea unui grup de sânge îngroșat într-un vas de sânge, care poate provoca blocaje fatale.

Oficialii din domeniul sănătății din SUA au inclus cazurile de tromboembolice printre diferite tipuri de efecte adverse de interes special pe care le monitorizează pe măsură ce vaccinurile Covid-19 se desfășoară pe scară largă.

Citește și: Idee inedită a unei profesoare în plină pandemie! Și-a mutat clasa in aer liber! | DeStiut.ro

Boris Johnson impune blocarea dură a Marii Britanii în urma răspândirii noii tulpini Covid-19

România continuă vaccinarea cu AstraZeneca

România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, au decis reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Decizia a fost luată de către reprezentanţii acestor instituţii în urma unei şedinţe extraordinare în care s-au analizat evenimentele la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccine, explică Digi24.

„În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”, se arată într-un comunicat CNCAV.

Citește și: Cercetătorii, șocați după ce au găsit pentru prima dată apă și materiale organice pe un asteroid | DeStiut.ro

Lista statelor care au aprit vaccinarea cu AstraZeneca, total sau partial (au retras loturi):

  • Austria, Estonia, Lituania, Luxemburg (suspendări pe lotul ABV5300), România (suspendă lotul ABV 2856)
  • Danemarca, Norvegia, Islanda, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Letonia, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Cipru, Portugalia (suspendarea totală a vaccinării)

sursa

Citește și: Prejudiciu total de peste 65.000 de euro! 4 români deghizați în cerșetori, arestați pentru comiterea mai multor spargeri si furturi! | DeStiut.ro

Citește și: Sacha Jafri stabilește recordul mondial pentru „Cea mai mare pictură pe pânză” | DeStiut.ro

Citește și: Google Alphabet X lucrează la un proiect cu numele de cod „Wolverine”, care va oferi utilizatorilor superputeri | DeStiut.ro