DE STIUTSANATATESOCIALSTIRITravel

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie determină blocarea și interdicții de călătorie | DeStiut.ro

Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni!

LONDRA se teme că o nouă tulpină a virusului COVID-19 se află în spatele unei creșteri a infecțiilor în Londra și în părți din sud-estul Angliei ceea ce a determinat zeci de țări din întreaga lume să suspende călătoriile către și dinspre Marea Britanie, dar există încă multe lucruri care nu se știu despre noua tușină care a provocat o astfel de alarmă internațională, potrivit mai multor experți.

Adresându-se sâmbătă națiunii, prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că „Crăciunul se va închide anul acesta”, astfel că, zonele afectate de noua tulpină coronavirus sunt supuse unor noi restricții de călătorie, mult mai aspre, iar lockdown-ul devine cea mai eficientă variantă. Tulpina, care a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie, a fost găsită și la pacienții din Australia, Danemarca și Olanda.

„Nu există nicio dovadă că noua tulpină cauzează boli mai severe sau o mortalitate mai mare, dar pare să fie transmisă mult mai ușor.”, a spus Borris Johnson. „Deși există o incertitudine considerabilă, aceasta poate fi cu până la 70% mai transmisibilă decât vechea variant.”, a adăugat Johnson, citând o analiză timpurie a NERVTAG.

Citește și: Panică în Londra! Rafturile supermarketurilor se golesc din cauza cozilor imense! | DeStiut.ro

Cu toate acestea, potrivit lui Ian Jones, profesor și virusolog la University of Reading, dovezile că noua tulpină stă la baza creșterii infecțiilor „nu sunt dovedite și„ rămân ipotetice ”.

„Noua tulpină, varianta B.1.1.7, se remarcă prin numărul de modificări pe care le are (17) în comparație cu tulpinile  „normale” și pentru creșterea rapidă a acesteia. Aceste două puncte sunt de obicei discutate împreună, presupunând că modificările cauzează creșterea, că este mai transmisibilă. Dar acest lucru nu este dovedit și rămâne ipotetic. Nu sunt convins că justifică preocuparea actuală…”

„De astăzi nu sunt conștient de nicio măsură independentă a replicării sau transmiterii virusului, deci este foarte speculativă în prezent. Important este că virusul este văzut în altă parte din Marea Britanie, dar pare să nu se răspândească rapid, așa că, în general, juriul este în afara.”

– Ian Jones pentru ABC News.

Londra și părți din sud-estul Angliei au fost plasate sâmbătă seara într-un nou nivel de restricție de nivelul patru, care reflectă efectiv măsurile impuse în timpul blocării naționale din noiembrie, deși zonele de cult comunitar vor fi în continuare permise să rămână deschise în timpul sărbătorilor. Călătorii interni s-au grăbit în gări pentru a părăsi Londra cu câteva ore înainte ca Nivelul 4 (Tier Four) să intre în vigoare. Ministrul sănătății, Matt Hancock, a declarat duminică că noua tulpină de coronavirus este „scăpată de sub control”.

Președintele francez Emmanuel Macron, care a fost diagnosticat cu COVID-19 joi, a declarat: „Toate acestea arată complexitatea virusului, agresivitatea acestuia, îndrăznesc să spun inventivitatea și umilința pe care trebuie să o avem întotdeauna”.

Până în prezent, nu există nicio dovadă că tulpina s-ar dovedi rezistentă la vaccinuri, iar datele, care au fost împărtășite cu Organizația Mondială a Sănătății, a spus Johnson, au fost „timpurii” și „supuse revizuirii”, dar a trebuit să „acționeze în funcție de informații așa cum le avem, pentru că acum se răspândește foarte repede.”

Răspunzând știrilor din ultimele zile, o serie de țări au introdus interdicții de călătorie pentru britanici. Franța, Germania și alte câteva țări europene au suspendat zborurile, în timp ce au fost luate măsuri similare în întreaga lume – până în Canada și Hong Kong. SUA nu s-a alăturat încă listei țărilor care interzic călătoriile în Marea Britanie, deși guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a cerut guvernului federal să impună restricții în lumina noii tulpini.

Citește și: Atac terorist la Viena! 5 morți și 17 răniți în urma focurilor de armă din Austria! | DeStiut.ro

Când a fost întrebat dacă potențialul ca noua tulpină să fie mai transmisibilă, mortalitatea astfel crescând, Jones a spus: „Aproape sigur că nu. Speculațiile presei echivalează în prezent transmiterea nouă și superioară cu cea mai mortală. Nu există dovezi in acest sens (rata mortalității crescută). De fapt, regula generală în virologie este că transmiterea mai mare este asociată cu o infecție mai puțin severă.”

Vestea vine în timp ce Europa continuă să lupte cu al doilea val de infecții cu coronavirus. Mai multe țări au anunțat o scurtă amnistie privind restricțiile pentru a permite oamenilor să se întâlnească cu cei dragi în ziua de Crăciun, dar rămâne de văzut dacă prezența noii tulpini va duce la restricții suplimentare pe întregul continent.

Citește și: Români reținuți în Anglia, după ce s-au folosit de copilul lor pentru a fura un ceas de 67.000 de lire sterline | DeStiut.ro

Citește și: Boris Johnson promite că va proteja 30% din terenurile Marii Britanii până în 2030 | DeStiut.ro

Citește și: Sadio Mane: Nu doar un mare jucător de fotbal, ci și un mare om | DeStiut.ro

sursa