DE STIUTINEDITLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRITechnologyTEHNOLOGIETravel

Noul Pașaport al călătorului: aplicația mobilă IATA Travel Pass! Când va fi disponibilă în România? | DeStiut.ro

Aplicația IATA Travel Pass, care stochează testele Covid și statusul vaccinărilor, câștigă teren în rândul companiilor aeriene, deoarece acestea caută să faciliteze zborul în timpul pandemiei.

Noul Pașaport al călătorului: aplicația mobilă IATA Travel Pass! Când va fi disponibilă în România?

Zborul astăzi este plin de restricții, cerințe de testare și anxietate. Dar pentru cei care pot călători, ajutorul este la îndemână sub forma Travel Pass IATA , care este acum adoptat de companiile aeriene din întreaga lume.

Această aplicație inteligentă oferă un sistem sigur pentru pasageri, pentru a-și gestiona informațiile de testare și vaccinare Covid-19 în mod digital, într-un singur loc, și pentru a asigura o călătorie sigură între țări prin standardizarea verificării sănătății printr-o platformă credibilă.

Atât clienții Korean Air, cât și Qatar Airways se alătură acum celor de la Emirates, Virgin Atlantic și Etihad pentru a testa sistemul. Pe 11 martie, clienții Qatar Airways care zboară de la Doha la Istanbul au fost invitați să-l testeze. Compania aeriană spune că va oferi „o experiență mai sigură, mai securizată și fără contact pentru călători”.

În cazul Korean Air, acesta va fi disponibil mai întâi pe zborul Incheon-Los Angeles KE011 al transportatorului în luna mai, după un test intern din aprilie. Ca parte a obiectivului „Test and Fly”, pasagerii pot face un test antigen Covid-19 la centrul de testare al aeroportului Incheon și pot primi rezultatele în decurs de o oră în aplicația mobilă Travel Pass.

„Credem că permisul de călătorie digital va îmbunătăți experiența clienților pentru pasageri, deoarece aceștia pot împărtăși informații despre sănătate într-un mod convenabil și sigur și vor economisi timp de procesare în aeroporturi. Korean Air își va continua eforturile pentru a oferi o experiență de călătorie sigură și fără probleme prin inițiative precum permisul de călătorie”.

– Seungbum Lee, directorul serviciului pentru clienți al Korean Air

Citește și: Actorul britanic Benedict Cumberbatch crede că a fost “pacientul zero” al pandemiei, în 2019 | DeStiut.ro

Noul Pașaport al călătorului: aplicația mobilă IATA Travel Pass! Când va fi disponibilă în România?
Credit: YouTube via IATAtv

Noul Pașaport al călătorului: aplicația mobilă IATA Travel Pass!

IATA Travel Pass și altele asemenea sunt vitale deoarece certificatele de vaccinare pe hârtie sau Rezultatele testelor Covid-19 sunt dificil de validat de către guverne și pot obliga procedurile de imigrare să dureze mai mult. Există, de asemenea, posibilitatea falsificării certificatelor pe hârtie.

„Guvernele solicită certificări de testare sau vaccinare pentru a permite călătoria, iar aplicația de călătorie IATA îi ajută pe călători să gestioneze și să furnizeze acreditările în siguranță și în mod convenabil. Toți pasagerii care folosesc IATA Travel Pass pot avea încredere că datele lor sunt protejate, iar guvernele pot avea încredere că „e OK să călătorească” înseamnă atât o acreditare autentică, cât și o identitate verificată”.

– Alexandre de Juniac, Directorul general și CEO IATA

Deocamdată, românii se pot informa de pe site-ul MAE.RO, însă Anca Apahidean, representant IATA Europa de Est a anunțat că „aplicaţia va fi gata la mijlocul lunii aprilie pentru IOS, iar pentru android la sfârşitul lunii aprilie.” Astfel, aplicaia oficială a Asociației IATA ar trebui să fie disponibilă în câteva zile. Aplicaţia IATA va fi de un real folos până la 1 iunie când ar trebui să fie valabil Certificatul Verde European.

Aplicaţia IATA va avea câteva module esenţiale pentru pasageri. Primul modul ne informează ce trebuie să ştim despre destinaţie. Dacă trebuie să stăm în carantină, dacă este nevoie de un test covid sau dacă este acceptată adeverinţa de vaccin. Al doilea modul ne va ajuta să găsim cel mai apropiat laborator autorizat de testare. Modulul trei este pentru stocarea testelor, adeverinţei de vaccinare sau a testelor de anticorpi, în situaţia în care am făcut boala, citează Știrile PRO TV.

sursa

Citește și: Netflix anunţă primul său serial cu Prinţul Harry şi Meghan Markle. Care va fi subiectul? | DeStiut.ro

Citește și: Marea Britanie, Portugalia și Grecia încep să relaxeze restricțiile! | DeStiut.ro

Citește și: Nooka Space, rețeaua de birouri de proximitate inteligente și mobile, vine în România! | DeStiut.ro