DE STIUTINEDITLIFE STYLESOCIALSTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Nooka Space, rețeaua de birouri de proximitate inteligente și mobile, vine în România! | DeStiut.ro

Nooka Space, rețeaua de birouri de proximitate inteligente și mobile, vine în România!Credit: YouTube/Nooka Space

Start-up-ul irlandez Nooka Space lansează conceptul revoluționar de birouri inteligente și flexibile de proximitate pe piața din România, cu scopul de a oferi o alternativă de lucru nouă și sigură persoanelor care lucrează de acasă sau într-un mix hibrid de birou și muncă la distanță.

Născut în contextul pandemiei COVID-19 și al schimbărilor care au loc pe piața globală a muncii, conceptul Nooka Space propune un mod de lucru inteligent, flexibil și eficient, prin crearea unei rețele de birouri de proximitate hi-tech, complet echipate și sigur, care poate fi închiriat printr-o aplicație mobilă la costuri accesibile.

Inteligente și compacte, birourile Nooka Space sunt proiectate să funcționeze ca o rețea de micro-birouri, situate aproape de utilizatorii lor și pot fi transportate cu ușurință la locația dorită, datorită dimensiunii, mobilității și funcționalității lor.

„Tranziția masivă către munca la distanță în timpul pandemiei a fost o necesitate pentru majoritatea companiilor la nivel global, însă multe dintre acestea doresc să continue cu o formă de muncă la distanță chiar și post-pandemie. Noi am observat că munca de acasă pe termen lung poate aduce și o serie de dezavantaje, care deja sunt resimțite de angajați: lipsa unui spațiu adecvat de lucru, întreruperi frecvente, scăderea productivității și, în final, imposibilitatea de a delimita spațiul personal de cel profesional. În baza unui abonment, companiile au posibilitatea să le ofere angajaților o alternativă de lucru mult mai eficientă șii sigură, prin amplasarea unor astfel de birouri mobile în proximitatea locuințelor lor.”

– Sergiu Băbășan, Country Manager Nooka Space România.

Modelul de afaceri Nooka Space oferă opțiuni de închiriere, cumpărare și partajare a veniturilor, contribuind astfel la conceptul de spații flexibile, care permit utilizatorilor să gestioneze și să își personalizeze propriile condiții de lucru într-un mod simplu și convenabil.

„Proiectarea birourilor Nooka a fost convepută să ofere confidențialitate și securitate în contextul pandemiei, aspecte care descriu cel mai bine astăzi nevoile unei persoane care dorește să își desfășoare activitatea profesională în mod eficient. Am încercat să integrăm într-un mod inovator funcționalitățile și resursele logistice necesare unui birou cu tehnologii de ultimă generație, pentru a asigura un mediu de lucru mai intim, confortabil și accesibil.”

– Bogdan Burciu, Concept Designer, Nooka Space

Citește și: Anul nostru virtual în pandemie! Cât de mult stăm conectați în mediul digital? | DeStiut.ro

Nooka Space se poziționează ca o afacere complementară pe piața de birouri și se adresează mai multor segmente de clienți: oameni care lucrează de la distanță și au nevoie de propriul spațiu de lucru personalizat, antreprenori, companii private, dezvoltatori imobiliari și chiar autorități locale care pot înființa birouri de proximitate pentru oraș locuitorilor pentru a reduce traficul și poluarea.

Birourile Nooka Space sunt spații de tip „plug and play”, dotate cu peste 15 senzori inteligenți, care permit utilizatorilor să le gestioneze eficient, direct din aplicația mobilă. Accesul la intrare, încălzirea, monitorizarea calității aerului, iluminatul, plățile și rezervările pot fi controlate inteligent, în timp ce purificatorul de aer și luminile UV-C sunt special concepute pentru a dezinfecta spațiul și a menține cele mai înalte standarde sanitare.

În plus față de sistemele inteligente de gestionare a spațiului, birourile Nooka sunt echipate cu mobilier și accesorii de ultimă generație, inclusiv birouri de lucru electrice reglabile, scaune ergonomice și truse de videoconferință.

Birourile flexibile Nooka pot fi închiriate la prețuri cuprinse între 299 și 599 euro / lună, în funcție de modelul și configurațiile alese, după achitarea unui avans inițial de 1000 euro.

Citește și: Tehnologia inteligenței artificială este promițatoare, dar nu este o poțiune magică! | DeStiut.ro

Nooka Space are în prezent două modele de birou, diferențiate în funcție de dimensiune, și anume Nooka One, recomandat celor care doresc un spațiu individual, pentru o singură persoană, și Nooka Two, adaptat pentru două stații de lucru. Dacă doresc să câștige venituri suplimentare, cei care dețin un birou Nooka îl pot subînchiria atunci când nu îl folosesc, săptămânal, zilnic sau orar.

Transportul și instalarea sunt gratuite în întreaga Uniune Europeană, iar personalizarea oricărui model Nooka se poate face în maximum două ore. Toate facilitățile de producție și tehnologie ale companiei sunt situate în Cluj Napoca, România.

sursa

Citește și: Dacia Spring bate record după record la vânzări după doar câteva ore de la deschiderea precomenzilor! | DeStiut.ro

Citește și: Google Alphabet X lucrează la un proiect cu numele de cod „Wolverine”, care va oferi utilizatorilor superputeri | DeStiut.ro

Citește și: Italia inaugurează „trenul de ambulanță” pentru transportul medical pe cale ferată! | DeStiut.ro

Citește și: Mașinile electrice au atins un record de 54% din vânzările din Norvegia, în timp ce Volkswagen îl depășește pe Tesla | DeStiut.ro