DE STIUTSTIRI

Români reținuți în Anglia, după ce s-au folosit de copilul lor pentru a fura un ceas de 67.000 de lire sterline | DeStiut.ro

Români reținuți în Anglia, după ce s-au folosit de copilul lor pentru a fura un ceas de 67.000 de lire sterlineCredit: Central News via Daily Mail

Ilie Para și Marta Para-Bloj, ambii de 33 de ani, au furat, la mijlocul lunii septembrie, un ceas cu o valoare estimată la circa 67.000 de lire sterline.

Conform Daily Mail, cu câteva zile înainte să dea lovitura, românii au mers în magazinul respectiv, au pus ochii pe ceasul de zeci de mii de lire sterline și au început să-i facă mai multe fotografii. Ulterior, pe 19 septembrie, cei doi români au mers împreună cu fiul lor de șase ani în magazinul amintit.

Românii au fost prinși de polițiști în portul Dover, încercând să părăsească Marea Britanie. Când judecătorul Michael Grieve, QC, a întrebat cine este a treia persoană, care figurează în raportul poliției ca fiind în mașină, i s-a spus că este tânărul. „M-am întrebat de ce cineva care a jucat un rol important în furt și care a fost prezent în infracțiune nu a fost arestat”, a spus el.

„Au umblat prin magazin, trecând prin numeroase buticuri de ceasuri și s-au stabilit în cele din urmă la standul de concesiune AP. Un membru al personalului le-a adus afișajul pentru a încerca. Ilie Para a încercat câteva dintre aceste ceasuri și apoi a continuat să-și facă fotografia și să fotografieze un anumit ceas sub toate unghiurile. Apoi au plecat din Harrods în același vehicul. Aceasta a fost clar o misiune de recunoaștere. Când au găsit ceasul de care erau interesați, au făcut fotografii, fără îndoială că intenționeau să obțină o replică realistă. Spunem că acest lucru a demonstrat planificare și rafinament.”

– Dominic Hockley, procuror

Cei doi s-au întors la magazin câteva zile mai târziu, asistați de băiat, și au cerut încă o dată să vadă ceasul, susținând că îl cumpără pentru a-l face cadou tatălui femeii.

„Unul dintre ceasuri era un cronograf cu înfășurare automată Royal Oak din aur roz de 18 carate în valoare de 67.400 de lire sterline. Când asistentul de vânzări a luat celelalte ceasuri și le-a așezat înapoi în stive, domnul Para a scos ceasul original pe care îl încercase și l-a schimbat cu un fals.”

– Dominic Hockley, procuror

Citește și: Carantină de patru săptămâni confirmată în cel mai recent anunț al lui Boris Johnson | DeStiut.ro

Falsul era ascuns în gluga băiatului. Hoții au susținut atunci că au nevoie de ceva timp pentru a se gândi și s-au „enervat” atunci când li s-au cerut datele de contact. Asistentul de vânzări a fost „indiferent” la schimb, dar a doua zi un coleg a observat că cadranul ceasului era diferit și îi lipsea seria. „A fost un fals convingător, dar totuși un fals”, a spus domnul Hockley.

Cuplul a fost oprit în portul Dover, Para purtând ceasul la încheietura mâinii stângi, adresa lor din Londra fiind ștearsă de bunurile lor. După ce a urmărit imagini video ale furtului, judecătorul Grieve a remarcat că copilul plângea și era gata să plece, dar s-a aplecat înainte când Para a întins mâna.

Graham Taylor, care a apărat-o pe Para-Bloj, a cerut pregătirea unui raport preliminar și a spus: „În prezent este însărcinată la sfârșitul primului trimestru și are anumite dificultăți”. Cuplul a recunoscut furtul dintr-un magazin. Aceștia au fost arestați preventiv înainte de sentința din 14 decembrie la Southwark Crown Court.

Citește și: Boris Johnson promite că va proteja 30% din terenurile Marii Britanii până în 2030 | DeStiut.ro

Citește și: Lucrătorii cu venituri mici, forțați să se autoizoleze, vor primi 500 de lire sterline | DeStiut.ro

Citește și: Maternitatea și nașterea în Marea Britanie: „Nu am plătit nicio liră pentru consultații, naștere, spitalizare sau medicamente!” | DeStiut.ro

sursa