DE STIUTEntertainmentINEDITLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASOCIALSTIRITechnologyTEHNOLOGIETravel

Titanic II ar putea naviga în 2022, urmând ruta originală | DeStiut.ro

Titanic II ar putea naviga în 2022, urmând ruta originalăPhoto Credit: Blue Star Line

O replică a Titanicului ar putea începe călătoria inițială până în 2022 și, în cele din urmă, să urmeze ruta originală condamnată a predecesorului său de la Southampton la New York, spune compania din spatele proiectului „Titanic II”. Clive Palmer, om de afaceri australian și președinte al Blue Star Line, a anunțat revigorarea proiectului în septembrie 2018, după ani de întârzieri din cauza constrângerilor financiare.

Noul Titanic, care va costa aproximativ 500 de milioane de dolari construit, ar putea conține 2.400 de pasageri și 900 de membri ai echipajului. Palmer a declarat pentru Cruise Arabia and Africa că data lansării navei a fost decalată din 2018 până în 2022, 110 ani după ce originalul a lovit un aisberg și s-a scufundat pe fundul oceanului. Dacă totul merge conform planului, Palmer a anunțat că nava va călători de la Dubai la Southampton înainte de a face călătoria peste Atlantic.

„Nava va urma călătoria inițială, transportând pasageri de la Southampton la New York”, a declarat Palmer într-un comunicat. „Dar va înconjura și globul, inspirând și încântând oameni, atrăgând în același timp atenție, intrigă și mister fără egal în fiecare port pe care îl vizitează”. Blue Star Line nu a răspuns imediat la o cerere de detalii suplimentare despre proiect.

Citește și: Marele Zigurat din Ur a fost reconstruit de două ori, în antichitate și în anii 1980 – ce a mai rămas din original? | DeStiut.ro

Titanic II ar putea naviga în 2022, urmând ruta originală
Photo Credit: Unsplash

Titanic II ar putea naviga în 2022, urmând ruta originală

Proiectul a fost anunțat inițial în 2012. După nenumărate probleme financiare, planul a fost suspendat în 2015 și repornit în septembrie 2018.

„Linia Blue Star va crea o experiență autentică Titanic, oferind pasagerilor o navă care are aceleași interioare și structura cabinei ca și nava originală, integrând în același timp proceduri moderne de siguranță, metode de navigație și tehnologie din secolul XXI pentru a produce cel mai înalt nivel de confort luxos.”

– a spus Clive Palmer în declarația sa

Palmer intenționează să facă călătoria inițială a Titanic II, o călătorie de două săptămâni de la Singapore la Dubai, urmată de o excursie la Southampton, unde vor începe excursii săptămânale între SUA și Marea Britanie în lunile de vară.

Omonimul său s-a scufundat în Oceanul Atlantic pe 15 aprilie 1912, după ce a lovit un aisberg. Dar în câțiva ani, fanii filmului Titanic ar putea avea ocazia să meargă pe aceeași navă în care oamenii s-au îndrăgostit de Rose și Jack. „Milioane de oameni au visat să navigheze pe ea, să o vadă în port și să experimenteze măreția sa unică”, a spus Palmer. „Titanic ll va fi nava unde visele se împlinesc.”

Citește și: Violet Jessop, supraviețuitoarea dezastrului de pe Titanic și a altor două naufragii celebre | DeStiut.ro

Citește și: D.B. Cooper, singurul infractor care a deturnat un avion și nu a fost prins | DeStiut.ro

Titanic II ar putea naviga în 2022, urmând ruta originală
Photo Credit: NOAA/Institute for Exploration/University of Rhode Island (NOAA/IFE/URI)

Sursa

Citește și: „Nu a mai fost timp de sufocare” – Adevarul tragic despre modul in care au murit locuitorii din Pompei | DeStiut.ro

Citește și: David Vetter, „băiatul din balon”. Povestea cumplită a copilului care a oferit informații despre modul în care funcționează boala rară SCID | DeStiut.ro

Citește și: Chang și Eng, adevărații gemeni siamezi, au fost mult mai mult decât un spectacol ciudat | DeStiut.ro