DE STIUTLIFE STYLESANATATESTIRITravel

Marea Britanie înregistrează 830 de decese din cauza Covid 19. Numărul deceselor se dublează saptămânal! | DeStiut.ro

Libera circulație între Marea Britanie și Uniunea Europeană va lua sfârșit pe 31 decembrie 2020

Marți, Marea Britanie a marcat o creștere de 107,7% la 414 victime anunțate cu o săptămână în urmă, cu 76.000 de decese în total. Între timp, infecțiile zilnice au crescut cu 14,6% față de cele 53,135 raportate acum o săptămână, cu aproape 2,8 milioane în total. Șefii Departamentului Sănătății au înregistrat, de asemenea, un alt număr record de cazuri zilnice, cu 60.916 infecții noi adăugate la numărul tot mai mare.

Cifrele au fost publicate cu doar o jumătate de oră înainte ca Boris Johnson să se confrunte cu națiunea și a dezvăluit că unul din 50 din populația Angliei – aproximativ un milion de oameni – este infectat cu coronavirus, deoarece a spus că 1,3 milioane de oameni au fost acum vaccinați.

Premierul a declarat într-un briefing din Downing Street că răspândirea noii tulpini a Covid-19 a dus la un lockdown imposibil de evitat. El a insistat însă că măsurile pot controla situația în timp ce vaccinurile sunt lansate, susținând că celor mai vulnerabile categorii li se poate administra vaccinul până la jumătatea lunii februarie.

Dr. Yvonne Doyle, director medical pentru sănătatea publică din Anglia, a avertizat că creșterea „extrem de îngrijorătoare” a cazurilor – care crește cu 14,6% față de cifra de săptămâna trecută – „va însemna și mai multă presiune asupra serviciilor noastre de sănătate în timpul iernii”. Ea a adăugat: „De aceea, dacă putem, trebuie să rămânem acasă, să reducem contactul și să facem tot posibilul pentru a opri răspândirea acestui virus. Nu este nicidecum ușor, dar acum mai mult ca oricând trebuie să ne facem cu toții rolul nostru pentru a proteja NHS și a salva vieți.”

Citește și: Boris Johnson impune blocarea dură a Marii Britanii în urma răspândirii noii tulpini Covid-19 | DeStiut.ro

Marea Britanie înregistrează 830 de decese din cauza Covid 19. Numărul deceselor se dublează saptămânal!
Credit: Daily Mail

Marea Britanie înregistrează 830 de decese din cauza Covid 19. Numărul deceselor se dublează saptămânal!

Pe măsură ce Anglia se obișnuiește cu ideea unui al treilea blocaj național și cu mai multe haos de coronavirus, Rishi Sunak a anunțat marți alte 4,6 miliarde de lire sterline de ajutoare financiare pentru întreprinderile afectate de lockdown, în timp ce economiștii au avertizat cu privire la lovitura „colosală” a pandemiei în creștere. Cei care sosesc la frontierele Marii Britanii trebuie să demonstreze că au rezultat negativ pentru Covid-19 în ultimele 72 de ore într-un alt viraj major al guvernului. Poliția a avertizat că aplicarea blocajului va fi dificil, cu un număr mare de ofițeri deja bolnavi sau auto-izolați.

Oamenii de știință au avertizat că și noile măsuri dure ar putea să nu fie suficiente pentru a conține tulpina de coronavirus mutant. Documentele scurse publicate marți arată cum cinci zile de „libertate” au distrus al doilea blocaj la nivelul întregii Marii Britanii în noiembrie. Sute de profesioniști din domeniul medical au solicitat ca personalul spitalului să primească echipament de protecție individuală (EPP) de grad superior, pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la transmiterea coronavirusului în aer.

Cei mai buni experți științifici ai lui Boris Johnson, conduși de directorul medical al Angliei, profesorul Chris Whitty, i-au prezentat marți date care arătau că numărul de pacienți Covid-19 din spitalele din Anglia a atins numărul de aproape 27.000 pe 4 ianuarie. Acest număr a reprezentat o creștere de aproape o treime în doar șapte zile. Punctul maxim al internărilor în spital în timpul primului val de anul trecut a fost de 18 974, care a fost înregistrat pe 12 aprilie. Aceasta înseamnă că internările în spital sunt acum cu 40% peste nivelul cel mai înalt observat în timpul primului val.

Citește și: Libera circulație între Marea Britanie și Uniunea Europeană va lua sfârșit pe 31 decembrie 2020 | DeStiut.ro

Marea Britanie înregistrează 830 de decese din cauza Covid 19. Numărul deceselor se dublează saptămânal!
Credit: Daily Mail

Pe 29 decembrie, peste 80.000 de persoane care au făcut un test in ziua respectivă au dat un rezultat pozitiv – un nou record înspăimântător de înalt – cu alte 65.571 de cazuri înregistrate pe 30 decembrie. Numărul deceselor a crescut, de asemenea, cu 20% într-o săptămână, în timp ce rata cazurilor în Anglia până la 30 decembrie a fost de peste 518 la 100.000 de persoane. Acest număr este de trei ori nivelul înregistrat la 1 decembrie, când rata cazurilor se ridica la 151,3 la 100.000. Experții l-au avertizat pe Boris Johnson că cazurile cresc rapid în fiecare parte a țării. Cei patru ofițeri medicali ai Marii Britanii au recomandat pentru prima dată că este timpul să se treacă de la nivelul 4 la cel mai înalt nivel 5.

Nivelul 5 înseamnă că există riscul ca serviciile medicale să fie copleșite în termen de 21 de zile, cu excepția cazului în care se iau măsuri urgente. Combinate, numerele și avertismentele au prezentat un tablou atât de sumbru, încât Boris Johnson s-a mutat imediat pentru a impune un alt lockdown național, care va dura cel puțin până la mijlocul lunii februarie.

„Cu majoritatea țării deja sub măsuri extreme, este clar că trebuie să facem mai mult, împreună, pentru a aduce această nouă tulpină sub control în timp ce vaccinurile noastre sunt lansat. În Anglia, trebuie deci să intrăm într-un blocaj național suficient de dur pentru a conține această tulpină. Asta înseamnă că Guvernul vă instruiește din nou să rămâneți acasă.”

Boris Johnson, în conferința de luni seara

Citește și: Covid-19: Peste 40 de țări interzic sosirile din Marea Britanie | DeStiut.ro

Citește și: Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie determină blocarea și interdicții de călătorie | DeStiut.ro

Citește și: Boris Johnson promite că va proteja 30% din terenurile Marii Britanii până în 2030 | DeStiut.ro

sursa