DE STIUTINEDITLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASTIRI

Omul crescut de lupi într-o peșteră recunoaște că este dezamăgit de viața umană! | DeStiut.ro

Marcos Rodríguez Pantoja a fost supranumit „Mowgli” al Spaniei când a fost găsit cu lupii.

Omul crescut de lupi într-o peșteră recunoaște că este dezamăgit de viața umanăPhoto Credit: Antonio Heredia

Un bărbat care a fost crescut de lupi într-o peșteră timp de 12 ani a recunoscut că se simte dezamăgit de viața umană. Marcos Rodríguez Pantoja a fost supranumit Mowgli al Spaniei când a fost găsit de autorități. Dar fostul băiat lup spune că se luptă cu răceala lumii umane și își dorește să se poată întoarce la traiul cu animalele.

El a declarat pentru BBC : „Nu știam unde să mă duc – voiam doar să scap la munte”. Rodríguez avea 19 ani când a fost descoperit locuind în lanțul muntos spaniol Sierra Morena. Trăia printre lupi de 12 ani și a fost găsit alergând desculț și pe jumătate gol – folosind doar mormăituri pentru comunicare.

Însă acum, bărbatul în vârstă de 72 de ani, trăiește într-o casă mică și rece și a spus că ultimele sale amintiri fericite sunt ale copilăriei sale cu animalele, relatează El Pais. Rodríguez s-a trezit trăind cu lupii când a rămas fără părinți.

Omul crescut de lupi într-o peșteră recunoaște că este dezamăgit de viața umană
Photo Credit: BBC

Mama sa a murit când avea trei ani, iar tatăl său a plecat să locuiască cu o altă femeie. L-au dus la munte pentru a locui cu un păstor care avea grijă de 300 de animale, dar în timp ce era învățat cum să facă focul și cum să folosească ustensilele, bărbatul a dispărut sau a murit lăsându-l singur pe Rodríguez, în vârstă de șapte ani.

Citește și: Derinkuyu, cel mai adânc oraș subteran din Turcia unde puteau locui 20,000 de oameni | DeStiut.ro

Animalele muntelui au fost singura lui companie și, la fel ca în povestea Jungle Book, puii de lup l-au acceptat ca frate. O lupoaică l-a hrănit și el a dormit într-o peșteră alături de lilieci, șerpi și căprioare. Lupii l-au învățat chiar cum să supraviețuiască și care fructe de pădure și ciuperci pot fi mâncate în siguranță.

„Într-o zi am intrat într-o peșteră și am început să mă joc cu pui de lup care locuiau aici și au adormit. Mai târziu, mama le-a adus mâncare și m-am trezit. Lupul a început să sfâșie carnea. Un pui s-a apropiat de mine și am încercat să-i fure mâncarea, pentru că și mie imi era foame. Mama m-a „bătut” cu lăbuța, așa că m-am dat înapoi.”

– Marcos Rodríguez Pantoja, pentru BBC

Dar el spune că, după ce lupoaica și-a hrănit puii, i-a aruncat și lui o bucată de carne.

„Nu am vrut să o ating, pentru că am crezut că o să mă atace, dar împinge carnea cu nasul. Am luat-o, am mâncat-o și am crezut că o să mă muște, dar a început să mă lingă. După aceea am fost din familie.”

Omul crescut de lupi într-o peșteră recunoaște că este dezamăgit de viața umană
Photo Credit: El Pais/Óscar Corral

Dar după ce Rodríguez a fost găsit de Garda Civilă și adus în lumea umană, el spune că viața sa s-a destrămat. El spune că a fost înșelat, abuzat și exploatat în lumea muncii și nu a fost niciodată capabil să se integreze cu alți oameni.

Citește și: Locuitorii apelor. Viața incredibilă a celor 250.000 de rezidenți din Makoko, Nigeria | DeStiut.ro

Citește și: „Arca lui Noe vegetală”! Rezerva Mondială de Semințe, un proiect unic în lume, care ar putea ajuta la supraviețuirea omenirii! | DeStiut.ro

De asemenea, simte că oamenii râd de el pentru că nu știe prea multe despre politică sau fotbal sau despre lumea modernă. „Cred că râd de mine pentru că nu știu despre politică sau fotbal”. Și, în timp ce a încercat să se întoarcă la munte, a avut parte de cea mai tristă experiență… lupii nu-l mai recunosc.

Vorbind cu El Pais, Marcos a spus: „Există lupi și dacă îi chem, vor răspunde, dar nu se vor apropia de mine. Miros ca oamenii, port parfum”. În 2010 a fost lansat un film „Among Wolves” [„Printre lupi”], bazat pe viața lui Rodríguez, și s-au efectuat multe studii asupra acestuia.

El chiar spune că poate imita în continuare sunetele căprioarelor, vulpilor și vulturilor – precum și ale altor animale. Dar, deși trebuia să se obișnuiască să mănânce cu tacâmuri și să doarmă într-un pat, unul dintre cele mai deranjante lucruri pentru el a fost agitația vieții în comunitate. „Nu puteam să fac față atâtor zgomot, mașinilor și oamenilor care merg înapoi și înainte ca furnicile. Dar cel puțin furnicile merg toate în aceeași direcție. Oamenii au mers peste tot. M-am speriat să traversez strada”.

Acum locuiește într-o casă mică, cu tavanele joase asemănătoare unei peșteri, pline de suveniruri și desene. De asemenea, are o terasă plină de plante și flori pentru a-l ajuta să se simtă ca și cum ar fi în sălbăticie.

Sursa

Citește și: Hackerii care au furat criptomonede au primit recompensă după un jaf de 600 de milioane de dolari | DeStiut.ro

Citește și:Vlad Țepeș | 5 lucruri fascinante despre domnitorul care a băgat spaima în hoţi şi cotropitori | DeStiut.ro

Citește și: Peste 30 de milioane de chinezi trăiesc în peșteri | DeStiut.ro