DE STIUTINEDITLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASANATATESOCIALSTIRI

10 simptome ciudate din timpul sarcinii care sunt total normale | DeStiut.ro

10 simptome ciudate din timpul sarcinii care sunt total normale

Probabil ați auzit despre poftele alimentare neobișnuite ca unul dintre cele mai frecvente simptome ale sarcinii, dar există o serie de simptome mai ciudate decât dorința de murături înmuiată în unt de arahide.

Deși simptomele ciudate ale sarcinii pot fi alarmante, în cele mai multe cazuri ele reprezintă o parte normală și nu reprezintă motive de îngrijorare. Corpul tău se schimbă dramatic pe măsură ce se pregătește să susțină o altă ființă și uneori reacționează în moduri de neînțeles. Iată 10 simptome ciudate din timpul sarcinii, explicate.

10 simptome ciudate din timpul sarcinii care sunt total normale

1. Simțul mirosului supraomenesc

Poate suna exagerat, dar unele femei sunt șocate de cât de sensibil devine simțul mirosului. Până la două treimi dintre femeile gravide se confruntă cu hiperosmie, care este cauzată de hormonii sarcinii, cum ar fi estrogenul. Păstrarea la îndemână a unei batiste mici, cu o picătură de ulei esențial preferat pentru miros, este o modalitate bună de a distrage atenția nasului cu un miros mai plăcut. De obicei, dispare după primul trimestru.

2. Arsuri la stomac și gaze

Oricât de inconfortabil ar fi simptomele, Stanford Children’s Health spune că  problemele digestive sunt perfect normale. Chiar și cele mai blande alimente pot provoca probleme. Peste jumătate dintre gravide  suferă de arsuri la stomac. Hormonii sarcinii vă pot dezechilibra digestia și pot determina relaxarea esofagului, creând refluxul.

3. Sângerări

Pentru majoritatea persoanelor care doresc să evite sarcina, menstruația și petele sunt de obicei semne că nu există copil la bord. Cu toate acestea, petele pot apărea atunci când sunteți gravidă, lăsându-vă confuză cu privire la faptul dacă așteptați efectiv – sau dacă ceva nu este în regulă.

Menstruația falsă în timpul sarcinii se întâmplă de la 25% la 40% dintre femei. Dacă sângerarea devine roșu aprins sau intens sau dacă aveți dureri ca de crampe sau de înjunghiere, contactați imediat medicul dumneavoastră.

Citește și: Maternitatea și nașterea în Marea Britanie: „Nu am plătit nicio liră pentru consultații, naștere, spitalizare sau medicamente!” | DeStiut.ro

Citește și: Erupția stelară NOVA, atât de strălucitoare încât se poate vedea cu ochiul liber | DeStiut.ro

4. Sângerări nazale și sângerări ale gingiilor

Este posibil să vă simțiți mai fragilă decât în ​​mod normal în timpul sarcinii, să aveți sângerări nazale și gingii umflate. Credeți sau nu, aceasta poate fi, de asemenea, o parte normală a sarcinii. A avea un copil nu este ușor – volumul de sânge al corpului crește dramatic în timpul sarcinii, până la dublu. Fluxul crescut de sânge către țesuturile mai sensibile, cum ar fi gingiile și membranele nazale, pot provoca sângerări.

5. Ești extra elastică

Dacă practici yoga sau faci mișcare înainte și în timpul sarcinii, este posibil să descoperi o flexibilitate nouă pe care nu ți-ai imaginat-o niciodată. Este doar temporar – corpul tău se pregătește pentru naștere, așa că bucură-te de atingerea degetelor de la picioare cât poți.

Un hormon numit în mod adecvat relaxin va începe să se elibereze, pregătindu-vă pelvisul să se extindă până când sunteți gata de naștere. Toată flexibilitatea poate fi și inconfortabilă. Pelvisul și ligamentele înconjurătoare se pot schimba mai ușor, mai ales în timp ce dormi, provocând durere și durere pelviană.

10 simptome ciudate din timpul sarcinii care sunt total normale

6. Îți apar dungi și pete

Ei bine, nu chiar, dar este posibil să observați o linie mai întunecată de la buric în jos. Se numește linea nigra și a fost întotdeauna acolo. Este doar mai întunecată și mai evidentă atunci când ești gravidă. Nu este singurul lucru care se întunecă. Unele gravide experimentează alte forme de hiperpigmentare, cum ar fi melasma (petele feței) și mameloane mai întunecate. Nu este nevoie să vă faceți griji; este comun și benign.

7. „Ceață cerebrală” – este reală

Un alt simptom ciudat al sarcinii este un nivel de uitare cunoscut uneori ca „creierul sarcinii”. S-ar putea să vă simțiți distrase sau lipsite de concentrare. Poate fi cauzată de modificări hormonale și chiar de o întrerupere a tiparelor obișnuite de somn. În timp ce unii ar putea pune la îndoială dacă „creierul mami” este real, s-au făcut mai multe studii prin care s-a arătat că gravidele experimentează un declin cognitiv în timpul și după sarcină.

Citește și: Controversata „Universitate Ambulantă”, locul unde s-a lansat Marie Curie | DeStiut.ro

Citește și: Ofiţerul de poliţie acoperă cu haina lui câinele lovit de maşină până la sosirea ajutoarelor | DeStiut.ro

8. Acneea

Acneea tinde apară din nou în ​​timpul sarcinii din cauza modificărilor hormonale. În timp ce „strălucirea sarcinii” este adesea menționată, mult prea mulți oameni strălucesc mai puțin și izbucnesc mai mult.

Nu puteți face mult dacă aveți de-a face cu acnee, în afară de folosirea produselor fără ulei și produselor de curățare ușoare. Utilizarea medicamentelor pentru acnee sau retinoizi care sunt de obicei eficienți împotriva acneei nu sunt recomandate în timpul sarcinii.

9. Gust metalic

Unele femei simt un gust ciudat, de obicei metalic. Cunoscute sub numele de disgeuzie, simptomele apar de obicei din cauza modificărilor hormonale care au loc în timpul sarcinii. Pot exista și alte motive. Este posibil ca gingiile să vă sângereze sau să apară starea de voma dimineață. Data viitoare când apare „aroma” neobișnuită, gândește-te să te speli pe dinți cu pastă de dinți de mentă, să bei ceai de mentă sau să mesteci gumă aromată sau mentă pentru respirație.

10 simptome ciudate din timpul sarcinii care sunt total normale

10. Nas înfundat

Cunoscut sub numele de rinită de sarcină, nasul înfundat cronic pe care îl întâmpinați în timpul sarcinii este cauzat de membranele mucoase umflate și de venele nazale mărite. Deși congestia poate fi inconfortabilă, evitați medicamentele fără prescripție medicală, care pot face mai mult rău decât bine atunci când sunteți gravidă. Cele mai bune modalități de a scăpa de nas înfundat includ mirosirea uleiurilor esențiale de citrice sau mentă, adăugarea unui umidificator în spațiul dumneavoastră sau consumul de mai multe lichide.

Sursa

Citește și: Sacha Jafri stabilește recordul mondial pentru „Cea mai mare pictură pe pânză” | DeStiut.ro

Citește și: Piramida lui Djoser, cea mai veche piramidă din lume, adesea umbrită de Piramidele din Giza | DeStiut.ro