DE STIUTLIFE STYLESOCIALSTIRI

Panică în Londra! Rafturile supermarketurilor se golesc din cauza cozilor imense! | DeStiut.ro

Panică în Londra! Rafturile supermarketurilor se golesc din cauza cozilor imense!Credit: Reuters via Daily Mail

Panică în Anglia după anunțarea unui nou lockdown, de joi 5 noiembrie. Sute de clienți erau aliniați pentru a intra în magazine, inclusiv la Sainsbury și Costco, în această dimineață. De asemenea, sloturile de livrare la domiciliu au fost deja rezervate pentru o lună, la unele magazine online.

Britanicii fac provizii de haine și obiecte de uz casnic și se pregătesc pentru ultima noapte dinainte de al doilea lockdown național în Anglia. Milioane de britanici vor trebui să suporte patru săptămâni de restricții dure, cu magazinele neesențiale închise. De asemenea se închid sălile de sport, frizeriile, saloanele de coafură și cele de înfrumusețare. Pub-urile, restaurante și magazine neesențiale se vor închide la sfârșitul zilei de azi, fiind lăsate să livreze mâncare la domiciliu.

Haosul a început după ce premierul Boris Johnson a anunțat un al doilea lockdown național, după săptămâni în care a insistat că acest lucru nu se va întâmpla. În Croydon, scrie Daily Mail, în afara magazinului Costco, erau rânduri de oameni la coadă care așteptau să intre în dimineața de 2 noiembrie. Același lucru se întâmpla și în alte supermarketuri, cu unele rafturi deja golite de cumpărători.

„Nu este nevoie să intrați în panică. „Continuați să vă faceți cumpărăturile săptămânale normal, urmând în același timp instrucțiunile de distanțare social. Singurul mod în care produsele se vor epuiza este dacă oamenii insistă să cumpere literalmente totul fără un motiv întemeiat”

– Primarul din Barking și Dagenham, Andrew Achilleos

„Trebuia doar să merg în oraș. Armaghedon. Ca o scenă din ziua morților. Oameni cu o spaimă în ochi, un amestec de panică și disperare. Cumpără rapid lucruri, indiferent dacă au sau nu nevoie de ele. Oribil.”

– a scris cineva pe Twitter.

Citește și: Atac terorist la Viena! 5 morți și 17 răniți în urma focurilor de armă din Austria! | DeStiut.ro

Panică în Londra! Rafturile supermarketurilor se golesc din cauza cozilor imense!
Credit: North News & Pictures via Daily Mail

Boris Johnson a fost forțat să inițieze un nou lockdown, într-o conferință de presă organizată în grabă, duminică, 1 noiembrie. Măsurile intră în vigoare joi, de la miezul nopții, până pe 2 decembrie și prevăd închiderea magazinelor, restaurantelor, pub-urile, saloanelor de coafură, centrelor de agrement și a sălilor de sport, cu excepția celor esențiale.

Programul guvernamental care plătește lucrătorilor 80% din salarii va fi prelungit cu o lună, iar călătoriile în afara Regatului Unit vor fi permise numai pentru „muncă”.

Se pare că aproximativ 15 deputați conservatori ar putea sfida cerințele premierului și ar putea vota împotriva noilor restricții – deși legea va trece cu ajutorul celorlalți și al laburiștilor. Ministrul de Externe, Dominic Raab, a declarat că al doilea blocaj național din Anglia a fost ordonat „cu reticență” și a subliniat că implicațiile economice au fost luate în considerare.

„Nu am vrut să o facem, am făcut-o cu reticență, în ultimă instanță și, pe 2 decembrie, vom reveni la abordarea adaptată orientată geografic, deoarece din punct de vedere economic este mai puțin dureros.”

–  Ministrul de Externe, Dominic Raab

Înaintea votului din parlament, Johnson a avertizat cu privire la „decesele a mii de persoane” dacă nu vor fi luate măsuri din cauză că în toată țara continuă să crească numărul cazurilor. Spre deosebire de ultimul lockdown național din martie, școlile, colegiile și universitățile vor rămâne deschise, sub noile reguli, care urmează să se desfășoare până pe 2 decembrie.

Citește și: Români reținuți în Anglia, după ce s-au folosit de copilul lor pentru a fura un ceas de 67.000 de lire sterline | DeStiut.ro

Citește și: Carantină de patru săptămâni confirmată în cel mai recent anunț al lui Boris Johnson | DeStiut.ro

Citește și: Boris Johnson promite că va proteja 30% din terenurile Marii Britanii până în 2030 | DeStiut.ro

Citește și: Calea Lactee este plină de planete, dar astronomii au prima dovadă a unei planete într-o altă galaxie | DeStiut.ro

sursa