DE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

Din nou în carantină pentru 2 săptămâni! Marea Britanie se îndreaptă către 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi | DeStiut.ro

Din nou în carantină pentru 2 săptămâni! Marea Britanie se îndreaptă către 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi

Marea Britanie ar putea fi îndreptată spre o a doua „mini” carantină timp de două săptămâni pentru a contracara reapariția cazurilor de coronavirus, deoarece oamenii de știință de top din guvern prezic cât de repede se poate răspândi virusul dacă nu se iau măsuri.

Potrivit BBC, premierul Boris Johnson are în vedere din nou carantina națională pentru a acționa ca un întrerupător de circuit” pentru a opri răspândirea virusului. Planurile de a introduce măsuri mai stricte asupra publicului vin odată cu creșterea zilnică a noilor infecții, aproape 4.000 de cazuri noi raportate duminică.

Directorul medical al guvernului, Chris Whitty, și Patrick Vallance, consilierul său științific, au avertizat luni că, dacă tendința actuală în creștere a cazurilor continuă, dublându-se la fiecare șapte zile și nu se iau măsuri, țara ar putea aștepta să vadă aproape 50.000 de noi cazuri pe zi la mijlocul lunii octombrie.

Din nou în carantină pentru 2 săptămâni! Marea Britanie se îndreaptă către 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi
Exemplu scenariu dacă tendința actuală de creștere a cazurilor de COVID-19 continuă să se dubleze. | Credit: YouTube/The Sun

„Se așteaptă ca 50.000 de cazuri noi pe zi să conducă … la peste 200 de decese pe zi”, până la mijlocul lunii noiembrie, a spus Vallance într-o conferință de presă. Avertismentul consilierilor este văzut pe scară largă ca un precursor al introducerii mai multor restricții la nivel național, inclusiv o posibilă oră de închidere a localurilor – ora 22:00… Londra își „stinge” luminile.

Secretarul de stat pentru Sănătate Publică, Matt Hancock, a avertizat duminică că Marea Britanie se află într-un punct critic. Vorbind duminică la Sky News, Matt Hancock a spus că „oamenii s-au relaxat mai mult în timpul verii”, dar „acum este momentul în care toată lumea trebuie să facă un pas în spate” și să respecte regulile.

Citește și: Cinema City redeschide sălile de cinema VINERI, 11 septembrie | DeStiut.ro

Guvernul a anunțat în acest sfârșit de săptămână că, din 28 septembrie, oricine refuză un ordin de autoizolare după ce a dat test pozitiv pentru coronavirus ar putea primi o amendă de 10.000 de lire sterline.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut restricții mai dure în Londra, avertizând că orașul ar putea fi la doar la câteva zile în spatele altor zone din nordul Angliei care se află sub carantină. Khan va anunţa o oră obligatorie de închidere pentru restaurante, cafenele şi pub-uri.

„Așteptați-vă la mai multe restricții”

Marea Britanie nu este singurul care vede infecțiile în creștere cu economiile majore europene care au văzut aceeași creștere dramatică în cazuri, după restricții relaxante asupra vieții publice în urmă cu câteva luni. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat săptămâna trecută că „o situație foarte gravă se desfășoară în fața noastră” în Europa și că numărul cazurile în creștere ar trebui să fie luate în considerare ca un „apel de trezire”.

Citește și: De ce pandemia transformă atât de mulți oameni în teoreticieni ai conspirației | DeStiut.ro

Citește și: Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni! | DeStiut.ro

Analiștii Deutsche Bank conduși de Jim Reid au avertizat luni dimineața să „se aștepte la mai multe restricții în zilele și săptămânile următoare, în special în Europa”.

„Faptul că virusul se răspândește deja destul de rapid este o mare îngrijorare. Nu pare că numărul decesele va fi la fel de mare ca în primul val, dar este cu adevărat greu de înțeles care sunt strategiile guvernelor în acest moment „, au adăugat ei. „Nimeni nu vrea carantină la scară largă, dar nici nu vor ca virusul să se răspândească. Nu va fi ușor de rezolvat pentru ambele probleme și, ca atare, va fi destul de dificil lunile ce urmează dacă în septembrie se vor vedea cifre la fel de ridicate pe cât sunt deja.”

Citește și: Cât de des își pierd pacienții COVID-19 mirosul? Două studii urmăresc datele | DeStiut.ro

Citește și: Controversata „Universitate Ambulantă”, locul unde s-a lansat Marie Curie | DeStiut.ro

sursa