DE STIUTINEDITPOVESTI DE VIATASTIRITravel

Șoc și groază pentru o echipă de arheologi! Cercul de piatră „antic” despre care se crede că are o vechime de mii de ani a fost construit de fapt în anii 1990?! | DeStiut.ro

Șos și groază pentru o echipă de arheologi! Cercul de piatră „antic” despre care se crede că are o vechime de mii de ani a fost construit de fapt în anii 1990?!Credit: YouTube

Arheologi din Scoția au dezvăluit că un cerc de piatră considerat vechi de mii de ani este de fapt o replică modernă. Consiliul Aberdeenshire a declarat că experții au fost inițial entuziasmați de descoperirea „Cercului de piatră culcată”, un tip de monument construit de obicei în urmă cu aproximativ 3.500 până la 4.000 de ani, care este unic în nord-estul Scoției.

Cercul de piatră, care se află în parohia Leochel-Cushnie, a fost raportat de actualul proprietar al fermei în care se află, potrivit oficialilor. „Au fost observate unele trăsături neobișnuite în timpul înregistrării, inclusiv diametrul său mic, pietrele proporțional mici și asocierea nepotrivită între un morman de pietre și bordură”, a explicat Consiliul Județean Aberdeenshire, într-o declarație. „Există totuși o mare cantitate de variații între cercurile de piatră culcate, astfel încât găsirea acestor tipuri de diferențe nu a fost inițial un motiv major de îngrijorare.”

Prin urmare, locul a fost considerat un autentic Cerc de piatră culcat. Cu toate acestea, cercetările ulterioare au arătat că „monumentul” este vechi de doar câteva decenii. Un fost proprietar al fermei a contactat Consiliul Aberdeenshire pentru a spune că a construit cercul de piatră la mijlocul anilor ’90.

Citește și: The Flaming Lips a susținut un concert cu trupa și fanii înglobate în bule de plastic | DeStiut.ro

Șos și groază pentru o echipă de arheologi! Cercul de piatră „antic” despre care se crede că are o vechime de mii de ani a fost construit de fapt în anii 1990?!
Credit: YouTube

„Suntem, in mod evident, dezamăgiți să aflăm despre această evoluție, dar adaugă și un element interesant la povestea sa”, a declarat Neil Ackerman, asistent istoric de înregistrare a mediului la Consiliul Aberdeenshire, în declarație . „Copierea atât de strânsă a unui tip de monument regional arată cunoașterea locală, aprecierea și implicarea comunității locale în arheologia regiunii.”

Cercurile de piatră culcate sunt numite după piatra lor orizontală mare, cunoscută sub numele de „culcat” și flancată de două pietre verticale. Piatra adiacentă este de obicei situată între sud-estul și sud-vestul cercului, conform Consiliului Aberdeenshire.

„Aceste tipuri de monumente sunt notoriu dificile de datat. Din acest motiv, includem în evidența noastră orice replică modernă a monumentelor antice în cazul în care ulterior vor fi identificate greșit.”, a adăugat el. „Întotdeauna salutăm rapoartele referitoare la orice reconstrucție nouă și modernă a monumentelor antice, în special a celor construite cu îndemânarea acestui cerc de piatră și care fac referire la tipurile de monument existente.”

Citește și: Piramida lui Djoser, cea mai veche piramidă din lume, adesea umbrită de Piramidele din Giza | DeStiut.ro

Monumentele antice din piatră continuă să fie o sursă de fascinație

Anul trecut, experții au spus că celebrul sit antic de la Stonehenge ar fi putut fi construit folosind celebra teoremă a filosofului grec Pitagora, cu două milenii înainte de dezvoltarea ecuației matematice.

Situl Patrimoniului Mondial este cunoscut pentru alinierea sa cu mișcările Soarelui – mii de oameni călătoresc spre situl din sudul Angliei, pentru a marca solstițiile vara și iarna.

sursa

Citește și: Un fenomen ciudat a apărut în masivul Ceahlău! Imaginea care dă fiori | DeStiut.ro

Citește și: Locul de odihnă al lui Iisus Hristos, expus pentru prima dată în secole | DeStiut.ro

Citește și: Cele mai frumoase 10 grădini din lume | DeStiut.ro